На Київщині знайшли королівство чарівних диких орхідей (ФОТО)

Як виглядають та де ростуть рідкісні квіти

На Київщині знайшли справжнє королівство чарівних диких орхідей, якого, мабуть, вже не залишилось в Європі. Про це розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними екологів, велика кількість диких орхідей росте на невеликій ділянці болотистого берега вздовж впадання річки Тетерів у Дніпро. Експедиція виявила рідкісні рослини біля села Страхолісся Іванківської територіальної громади Вишгородського району Київської області. Мова йде про незвичайну кількість двох рідкісних видів диких орхідей, занесених до Червоної книги України — це любка дволиста та пальчатокорінник м'ясочервоний.

"Ви бачили орхідею любку? Подивіться, яка краса — на стрункому стеблі височить довга вишукана кисть білосніжних квіток, що дивно нагадує білих метеликів. Її витончені квітки немов зроблені з порцеляни — настільки щільні та соковиті пелюстки. Три з них складені шоломом, а два відігнуті убік. Запилюють квіти великі нічні метелики, яких приваблює аромат, що посилюється увечері", — прокоментували у КЕКЦ оприлюднені фото квітів.

Загальна кількість орхідей біля села Страхолісся налічується близько двох сотень. Таке унікальне місце зростання цих рідкісних диких орхідей — єдине в Київській області. Київські екологи вважають, що ця унікальна ділянка може стати цінною для об'єктів зеленого туризму та одним із джерел доходу для Іванківської громади. Найближчим часом КЕКЦ планує звернутися до Іванківської селищної ради з проханням погодити створення тут заказника для охорони "Королівства орхідей".

Нагадаємо, дендропарк для сімейного відпочинку "Добропарк", розташований поблизу Києва в селі Мотижин, анонсував нову виставку квітів. Тут вже завершився сезон тюльпанів та дендропарк готує для своїх шанувальників нову виставку — "Лавандове поле". Масштабний сезон лаванди почнеться цього тижня. Відвідувачам обіцяють шість гектарів лаванди, чотири особливі лавандові локації, безліч тематичних фотозон, ярмарки, фудкорти та дитячі розваги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колекція троянд в ботанічному саду столиці є найбільшою в Україні. Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото чарівних квітів. Найбільший в Україні розарій запрошує оглянути колекцію сучасних та старовинних троянд вітчизняної та зарубіжної селекції. Окрім того, у ботанічному саду в Києві розцвіли екзотичні дерева.

Читайте також, що нова пам’ятка природи з’явиться у Києві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися