На заплаві річки Ірпінь провели рейд: подробиці (ФОТО)

Рятувальники та правоохоронці провели бесіди з місцевим населенням

На заплаві річки Ірпінь провели плановий рейд. Подробиці розповіли в Ірпінській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії Ірпеня, участь в рейді взяли працівники поліції, ДСНС та комунального підприємства "Муніципальна варта" Ірпінської міської ради. Плановий рейд на заплаві річки Ірпінь провели для профілактичної роботи з потенційними паліями та з метою вчасного виявлення осередків загорянь для зменшення кількості та масштабів пожеж в екосистемах.

"На територіях, де мали місце часті пожежі та в місцях залягань торф'яних родовищ постійно здійснюється аеромоніторинг за допомогою дрону, виявляються можливі місця горіння, спалювання сухої рослинності і потенційні порушники-палії", — зазначили в мерії Ірпеня.

Мешканцям Ірпінської громади нагадали правила пожежної безпеки в екосистемах, про заборону спалювання сухої рослинності та про адміністративну і кримінальну відповідальність за ці порушення. Окрім того, фахівці провели роз'яснювальну роботу з населенням щодо дотримання правил безпеки поблизу водойм, розповідали алгоритми дій при виявленні вибухонебезпечних предметів та роздали інформаційно-роз’яснювальні брошури.

Нагадаємо, дендропарк для сімейного відпочинку "Добропарк", розташований поблизу Києва в селі Мотижин, анонсував нову виставку квітів. Тут вже завершився сезон тюльпанів та дендропарк готує для своїх шанувальників нову виставку — "Лавандове поле". Масштабний сезон лаванди почнеться цього тижня. Відвідувачам обіцяють шість гектарів лаванди, чотири особливі лавандові локації, безліч тематичних фотозон, ярмарки, фудкорти та дитячі розваги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колекція троянд в ботанічному саду столиці є найбільшою в Україні. Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото чарівних квітів. Найбільший в Україні розарій запрошує оглянути колекцію сучасних та старовинних троянд вітчизняної та зарубіжної селекції. Окрім того, у ботанічному саду в Києві розцвіли екзотичні дерева.

Читайте також, що нова пам’ятка природи з’явиться у Києві. 

Джерело: https://t.me/newsimr/11387


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


андрей

14 червня 2023, 12:32

С такими рожами в окопы! А в инспекцию дедов пенсионеров! И приработок и рыбы наловят! Хоть жрать будет что!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися