Киян та гостей столиці запросили на безоплатні екскурсії по Києву

Де та як можна гарно відпочити у столиці

Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації (КМДА) та Київський центр розвитку туризму підготували безоплатні екскурсії для киян та гостей столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

"Звертаємо увагу, реєстрація на екскурсії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації телефонним дзвінком або SMS-повідомленням", — йдеться в повідомленні.

Перелік безкоштовних екскурсій виглядає так: 

·       "Київ незвичайний – від минулого до сьогодення". Тут можна буде відкрити для себе незвичайні місця та історії про людей, які з ними пов'язані.

·       "Як козаки та магістрат на Подолі жили". Під час екскурсії можна буде відкрити таємниці середньовічного Подолу та дізнатися про традиції київського самоврядування.

·       "Все починається з університету". Під час екскурсії можна буде дізнатися, як університет започаткував будівництво нового кварталу Києва, а також ознайомитися з історією створення навколо Червоного корпусу парку та ботанічного саду.

·       "Київ хрещатий". Під час екскурсії можна буде ознайомитись із старовинним містом, його історією та людьми, які формували, створювали та будували Київ.

·       "Прогулянка театральним Києвом". Тут можна буде дізнатися, як і коли виникли театральні традиції Києва, а також почути про перші театри, їх корифеї та сучасних майстрів сцени.

·       "Таємниці граду Ярослава". Під час цієї екскурсії відкриються таємниці стародавнього Києва, Софійського та Михайлівського соборів.

"Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, які розташовані неподалік", — додали у КМДА.

Нагадаємо, дендропарк для сімейного відпочинку "Добропарк", розташований поблизу Києва в селі Мотижин, анонсував нову виставку квітів. Тут вже завершився сезон тюльпанів та дендропарк готує для своїх шанувальників нову виставку — "Лавандове поле". Масштабний сезон лаванди почався цього тижня. Відвідувачам обіцяють шість гектарів лаванди, чотири особливі лавандові локації, безліч тематичних фотозон, ярмарки, фудкорти та дитячі розваги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колекція троянд в ботанічному саду столиці є найбільшою в Україні. Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото чарівних квітів. Найбільший в Україні розарій запрошує оглянути колекцію сучасних та старовинних троянд вітчизняної та зарубіжної селекції. Окрім того, у ботанічному саду в Києві розцвіли екзотичні дерева.

Читайте також, що нова пам’ятка природи з’явиться у Києві



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися