Під Києвом через будівництво мосту перенесли братську могилу (ФОТО)

На території пам’ятки історії місцевого значення знайшли нові поховання

Братську могилу воїнів радянської армії, які загинули за визволення села Романівка від німецьких загарбників у 1943 році, перенесли на Ірпінське кладовище, а останки воїнів буде перепоховано. Про це розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, перенесення пам'ятки історії місцевого значення пов’язано з будівництвом нового Романівського мосту. Цей шляхопровід підірвали під час повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну та наступу на Київ.

"На місці уже працюють фахівці, тому знайдені останки наших воїнів будуть належним чином ексгумовані та перепоховані на спеціальному місці Ірпінського кладовища", — повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Керівник Спеціалізованого підприємства "Пам’ять і слава" Родіон Гамзаєв зазначив, що на території пам'ятки знаходиться не одне поховання, як вважалося до цього часу.

"Перше поховання налічує орієнтовно близько шести осіб, ймовірно, воно було підхоронено уже після встановлення Пам'ятника радянським воїнам. Також є контури іншого поховання, яка кількість осіб у цьому місці — поки невідомо, бо треба рухатися далі", — сказав експерт.

Для подальшої дослідницької роботи фахівцям необхідно зафіксувати виявлені останки та отримати дозвіл на ексгумацію та перепоховання від державної Міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій. Для цього зараз готують необхідний пакет документів.

Нагадаємо, у Києві через ремонтні роботи на кілька місяців перекрили рух транспорту на Дегтярівському мосту. На шляхопроводі розпочали масштабну реконструкцію в рамках капітального ремонту естакади. Як триває будівництво нового мосту — дивіться фото.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва через початок будівництва дворівневої транспортної розв’язки частково обмежили рух транспорту. Масштабну реконструкцію естакади розпочали на перетині вулиць Полярної і Богатирської у червні. Через початок будівництва на Оболоні змінили схему проїзду перехрестя. Вартість реконструкції транспортної розв’язки становить майже 1,3 мільярда гривень. 

Дивіться також фото, як у Києві триває масштабне будівництво естакади на Оболоні.

Джерело: https://t.me/newsimr/12198


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися