У Києві на місці знесеного радянського пам'ятника з'явиться унікальний парк (ФОТО)

На розі вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького у Києві з'явиться акустичний парк

У Києві на розі вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького, де раніше знаходився пам'ятник Зої Космодем'янськійз'явиться унікальний акустичний парк. Про це повідомляють архітектори компанії Aranchii Architects, передають "Коментарі".

"Розвиток громадянського суспільства в Україні ми прагнули підкреслити зміщенням концепції поклоніння радянському ідолу на простір для людей. Зміну комуністичного артефакту на місце для спілкування. Таким чином замість монументу утворився простір з особливою принадою", - йдеться у повідомленні.

У травні цього року архітектори розробили концепцію, яка отримала робочу назву Acoustic Park. Вона передбачає максимальне збереження зеленої зони, покращення транзитних маршрутів, організацію місць для відпочинку та невеличку центральну площу, що в плані є еліпсом.

Acoustic Park отримає таку назву, тому що на головній атракції скверу – площі – розташовано інсталяцію (дві поверхні у вигляді фрагментів еліпсоїду), яка фокусує та відбиває звукові хвилі. В певних фокусних точках людина може почути підсилені звуки довкілля, випадкових подій чи розмов, що відбуваються на іншому кінці інсталяції.

Друга частина акустичної історії – місця відпочинку. Архітектори намагалися максимально, наскільки це можливо, заглибити та відокремити їх від пішохідних доріжок і таким чином зробити спілкування та перебування відвідувачів більш приватним.

"Сквер постає оазою відпочинку серед звуків міста та точкового підсилення саме тих звуків і лише в тому місці, які необхідні мешканцям столиці", - зазначили в компанії Aranchii Architects.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві на Співочому полі відкрився Музей українського грамзапису. Експозиція музею розповідає про історію грамзапису. Колекція складається з понад 400 одиниць основного фонду української музики на різних звукових носіях. У планах музею – розширення, культурологічні розвідки, експедиції, присвячені різним аспектам музичної культури України і Світу.

Нагадуємо, що в Київській області в Ірпені відкрили скульптуру про спротив російській агресії. До 32-ої річниці Незалежності України в Ірпені відкрили скульптуру "Спротив" на вулиці Шевченка, 7. Скульптура має надпис-присвяту: "Відважним мешканцям Ірпеня, які у лютому – березні 2022 року зупинили російського агресора на шляху до столиці України – Києва".

Також у центрі Ірпеня відкрили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка “Катерина”. Автори муралу – художній колектив на чолі з художницею Катериною Ведмідь, яка є автором відомого Літературного муралу Ірпеня та муралу голові Європарламенту Роберті Мецолі. Розмір мурала становить 7,8*12 метрів. Мурал знаходиться на одній із стін адмінбудівлі в центрі міста за адресою вулиця Шевченка, 2А.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Игорь

28 серпня 2023, 11:56

Моя бабушка говорила , про бандеровское чмо , " НЕ УДЕРУ , ТАК НАСЕРУ "

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися