У Києві показали будинок з живими стінами (ФОТО)

Як виглядає корисне оздоблення

У Києві будинок з "живими" стінами допомагає очищати повітря від пилу та шкідливих речовин. Як виглядає один з таких показали у Дарницькій районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, один з таких будинків розташований на вулиці Тростянецькій. Для озеленення тут використали виноград "вічі". Цей вид рослин ідеально підходить для великих площ огорож та стін.

"За допомогою вусиків виноградна лоза легко чіпляється за стіни та не потребує особливої опори. Також його легко вирощувати і він дуже швидко росте. У приміщенні з озелененим дахом та стінами під час спеки буде прохолодніше", — йдеться у заяві Дарницької районної державної адміністрації.

Оприлюднені фото, як виглядає один з будинків з "живими" стінами у Києві.

Нагадаємо, у Києві дозволили забудовникам знести чотири історичні будівлі. Рішення віддати під забудову кілька об'єктів, один з яких знаходиться в буферній зоні Софії Київської, ухвалили на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві захисники дикої природи знайшли у найчистішому столичному озері рідкісну червонокнижну рослину. У Київському еколого-культурному центрі розповіли про унікальність цієї знахідки, та чому озеро у Голосіївському районі столиці необхідно захистити від забудови.

Читайте також, що забудовники знищили у Києві величезну площу парків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися