Кияни вимагають зупинити будівництво нових мостів та відремонтувати старі

Будівництво Подільсько-Воскресенського мосту викликає у киян великі сумніви

Кияни просять зупинити на час військового стану спрямування коштів на будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Натомість кошти пропонують спрямувати на ремонт існуючих мостів та/або на забезпечення ЗСУ. Про це "Коментарям" стало відомо з петиції №12546 на сайті Київради.

"Щороку Київська міська рада спрямовує мільярди гривень на будівництво Подільсько - Воскресенського мостового переходу. Будівництво цього мосту викликає великі сумніви як в професійному середовищі архітекторів так і у небайдужих киян", - йдеться в тексті петиції.

Як розповів автор петиції, міст передбачає направлення транспортного потоку на подільські Вали, і, на думку багатьох експертів та простих автомобілістів, це тільки ускладнить рух транспорту. Міст передбачає будівництво метро на лівий берег, при тому, що місто за десять років не побудувало жодної станції метрополітену. Автор петиції вважає, що перспектива будівництва нової гілки через новий міст видається нереальною.

"За результатами аудитів столичні мости знаходяться в жахливому стані. Міст Патона в аварійному. В умовах війни та загальної зношеності інфраструктурних об’єктів комунального господарства видається логічним спрямовувати кошти не на будівництво сумнівного мосту, а на ремонт існуючих. Окрім того мільярди можна направити на забезпечення армії. Зараз у лавах збройних сил воює багато киян і киянок. Їм дуже доречною буде підтримка з міського бюджету", - написав автор звернення до Київради.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві розробили альтернативну концепцію забудови біля Солом’янського ландшафтного парку. Концепція проекту "Солома спорт парк" - це сучасний спортивний простір просто неба біля підніжжя парку, який поєднає спорт з рекреаційною складовою ландшафтного парку. Він включатиме спортивні майданчики, роллердром, велопрокат, нову зону з тренажерами, окремий майданчик для вигулу тварин, тощо.

Нагадуємо, що за останні місяці на Київщині пройшла велика кількість тендерів щодо відбудови. Начальник КОДА Руслан Кравченко розповів, хто розробляє, подає документацію, перевіряє її та контролює стан і якість виконання робіт, а також вартість матеріалів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Бендер Задунайский

24 вересня 2023, 16:25

А ті, хто не просив, ті не кияни?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися