В одному з парків Києва на роки запровадили карантин

Що треба знати мешканцям та гостям столиці

У Києві на території Солом’янського ландшафтного парку запровадили карантин у зв’язку з виявленням небезпечного шкідника дерев. Про це розповіли у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, шкідник становить небезпеку винятково для дерев. Жодних обмежень на відвідування Солом’янського ландшафтного парку чи вигулу на його території домашніх тварин введення карантину не передбачає. Відомо, що в цій зоні відпочинку виявили небезпечного шкідника дерев. Мова йде про вузькозлатку ясеневу смарагдову.

Карантин ввели на території Солом’янського ландшафтного парку площею 27,12 гектарів строком на три роки. Карантинні заходи передбачають:

·       інтенсивне обстеження дерев на предмет зараження шкідником;

·       заборона на переміщення необробленої деревини ясена, виробів, виготовлених із необробленої деревини ясена, і садивного матеріалу ясена із зараженої зони в іншу частину регульованої зони;

·       обробку заражених дерев під дією механічних, хімічних або термічних факторів;

·       санітарну утилізація виявлених пошкоджених дерев.

Масове поширення златки ясеневої смарагдової може становити реальну загрозу повного зникнення ясеня. Дерева, які заселяє цей шкідник засихають за один-два роки. Карантин буде запроваджено орієнтовно з 14 жовтня 2023 року розпорядженням Київської міської військової адміністрації.

Нагадаємо, у Києві на благоустрій навколо озера Вербне планують витратити мільйони гривень. Замовником робіт виступає комунальне підприємство "Плесо". Розпорядження "Про іхтологічно-ботанічний ландшафтний заказник місцевого значення "Озеро Вербне" нещодавно підписано начальником Київської міської військової адміністрації Сергієм Попко. Водойма розташована в Оболонському районі столиці. На благоустрій території планують виділити 10,4 мільйонів гривень. Деякі кияни такою витратою бюджетних коштів під час війни обурені. Заказник "Озеро Вербне" знаходиться між проспектом Бандери та вулицею Приозерною. Площа заповідної зони становить 31 гектар. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".

Читайте також, що у Києві з днища річки Либідь вивезли сотні тон сміття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися