Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Про які небезпечні явища попередили синоптики

У Києві та Київській області найближчими днями кардинально зміниться погода. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

Синоптики попередили про поступове погіршення погоди у Київській області та у Києві. За даними метеорологів, у столиці та регіоні у суботу, 11 листопада, вночі буде хмарно, без опадів, вдень — дощ. Температура по області вночі 3-8 градусів тепла, вдень +7-12С°. У Києві вночі 5-7С° тепла, вдень +7-12С°. У Києві та у Київській області протягом двох днів буде сильний штормовий вітер з поривами 15-20 метрів на секунду.

"Попередження про небезпечні метеорологічні явища. 11 листопада, 12 листопада вдень пориви вітру 15-20 м/с; вночі та вранці 12 листопада значний дощ. І рівень небезпечності", — йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, вихідними в Україну завітає ціла компанія бурхливих метеорологічних явищ. Активний циклон із південного заходу Європи Helmoe зумовить практично повсюди в Україні дощі і в суботу, і в неділю.

"У Києві і субота, й неділя очікуються дощовими та вітряними, дощі місцями будуть значними. Негоду посилить північно-західний сильний вітер! Температура повітря у денні години становитиме у суботу +9, у неділю +7 градусів. Я вже не кажу,  що очікуються магнітні бурі", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

Фахівці закликають у негоду дотримуватись основних рекомендацій:

·       усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;

·       на вулиці триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;

·       у разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті;

·       уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві очищують стічні води якісно. Таку заяву зробили у "Київводоканалі" та навели докази. За даними столичних комунальників, підтверджують якісне очищення води у Києві не тільки аналізи, а й те, що дикі лебеді оселились на відвідному каналі Бортницької станції аерації. Дивіться фото птахів за посиланням.

Нагадаємо, у Київському зоопарку показали підготовку тварин до зими та оприлюднили осінні кадри. Мешканці Київзоо для комфортної зимівлі набрали 5-10% додаткових кілограмчиків та замріяно позують серед яскравих пейзажів. Подивитись відео можна за посиланням.

Читайте також, що у Києві кролика та черепаху викинули на сміття та про порятунок тварин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися