У водоканалі розповіли про очистку стічних вод у Києві (ФОТО)

Столичні комунальники навели докази

У Києві Бортницька станція аерації очищує стічні води якісно. Таку заяву зробили у "Київводоканалі" та навели докази, передають "Коментарі".

За даними столичних комунальників, підтверджують якісне очищення води у Києві не тільки аналізи, а й те, що дикі лебеді оселились на відвідному каналі Бортницької станції аерації.

"На Бортницькій станції аерації застосовується класична схема обробки стічних вод, яка передбачає механічну та біологічну очистку. Стічні води, що вже пройшли всі етапи очищення, відводяться в річку Дніпро магістральним каналом, на якому і оселились птахи. За добу каналом проходить 600-650 тис. м3 очищеної води", — заявили у "Київводоканалі".

У підприємстві наголосили, що лебеді не живуть у брудних водоймах, тим більше за наявності вибору. Окрім лебедів, на відвідному каналі оселились качки, чаплі та інші птахи. У "Київводоканалі" оприлюднили фото птахів на відвідному каналі Бортницької станції аерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку показали підготовку тварин до зими та оприлюднили осінні кадри. Мешканці Київзоо для комфортної зимівлі набрали 5-10% додаткових кілограмчиків та замріяно позують серед яскравих пейзажів. Подивитись відео можна за посиланням.

Нагадаємо, що ремонт Київського госпіталю ветеранів у Пущі-Водиці став скандалом. Увагу журналістів спочатку привернуло те, що для лікування військових просто ремонтують фасади та внутрішнє оздоблення лікарні, не змінюючи її наповнення медичним устаткуванням. Тобто понад мільярд гривень витратять виключно на покращення стін, вікон, підлог та іншого оздоблення. Ціни будматеріалів є відверто завищеними. Окрім того, оголосили тендер на ремонт госпіталю ветеранів у Києві. На ремонтні роботи планують витратити ще десятки мільйонів гривень.

Читайте також, що на систему поливу в одному з парків Києва витратять мільйони бюджетних грошей.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися