Стало відомо, як виглядатиме військове кладовище під Києвом (ФОТО)

Оприлюднені ескізи майбутнього меморіалу

Міністерство у справах ветеранів України презентувало ескізний проєкт Національного військового меморіального кладовища на Київщині. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

На території Національного військового меморіального кладовища будуть розташовані військове кладовище, церемоніальна площа, будинок трауру, крематорій, музейний комплекс та інша інфраструктура. Площа майбутнього військового кладовища становитиме понад 260 гектарів.

Ескізні рішення майбутнього меморіалу успішно пройшли державну експертизу. Будувати військове кладовище розпочнуть після завершення нормативно-правового врегулювання в межах Гатненської територіальної громади, що під Києвом. Будівництво здійснюватиметься у кілька черг.

У першій черзі буде побудовано сектор традиційних поховань, колумбарій, площу, де буде відбуватися прощання з загиблими військовими, і необхідні споруди для організації поховань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Київської міської ради відвели землю для створення Національного військового меморіального кладовища у Києві. За його створення відповідає держава і місце визначив уряд. У Биківні вісім гектарів території знаходились у власності територіальної громади Києва, а поруч 90 гектарів землі знаходяться у державній власності. Після відводу землі державі загальна площа військового кладовища сягнула майже 100 гектарів. Орієнтовна кількість поховань — близько 50 тисяч, не враховуючи колумбарії.

Нагадаємо, у Києві першу чергу Національного військового меморіального кладовища планували відкрити наприкінці осеніОкрім того, у Києві розглядали кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биківнею. Зокрема, у столиці планували продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова". Окрім того, на військовому кладовищі у Києві планували побудувати крематорій.

Читайте також, чому влада відмовилась від будівництва військового кладовища у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися