Пункти утилізації новорічних дерев почали працювати у Києві

Де та як працюватимуть локації

У Києві з 4 січня почали працювати десятки пунктів прийому новорічних дерев, куди можна здати ялинки на екологічну утилізацію. Про це повідомили у Департаменті захисту довкілля Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Для зручності киян цього року збільшили кількість пунктів прийому хвойних дерев до 44. Такі пункти розташовані в парках і скверах столиці, а також на території комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень та лісопаркових господарств.

Віддаючи дерева на екологічну утилізацію, кияни можуть забезпечити їм "друге життя" і допомогти навколишньому середовищу. Принести живу ялинку або сосну без декоративних прикрас можна до 31 січня включно. У пунктах утилізації ялинки подрібнять на щепу, яка піде на мульчування лунок молодих дерев. Ознайомитись із картою та графіком роботи пунктів прийому хвойних дерев можна на сайті КО "Київзеленбуд" за посиланням.

Нагадаємо, у Київській області в Чорнобильській зоні та річках частинах басейну Десни будуть різкі коливання рівнів води. Вони пов’язані зі зниженням температури повітря та триватимуть з 3 по 8 січня. Через це у Київській області можливе затоплення прибережних територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва триває будівництво парку на Йорданському озері. Підрядник працював у парку до 30 грудня 2023 року та встиг завершити низку робіт з благоустрою зони відпочинку. Дивіться відео, які роботи з благоустрою в парку на Йорданському озері вже виконали.

Читайте також, що у Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі.

Дивіться фото, як зима у Києві засипала дороги та вулиці столиці снігом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися