Масштабні пожежі після обстрілів Києва сильно погіршили якість повітря

Що відомо про стан екології у столиці

У Києві після двох потужних ракетних атак російських окупантів, що спричинили масштабні пожежі, у повітря столиці потрапила значна кількість вуглекислого газу. Про забруднення повітря розповів міністр екології та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передають "Коментарі".

За даними Державної екологічна інспекція України, внаслідок останніх масованих ударів по Харкову, Запоріжжю, Дніпру, Києву, Львову, Херсону у повітря потрапило майже 5000 тон СО2. Шкоду атмосферного повітря оцінили у майже 14 мільйонів гривень.

"Кількість прильотів на об’єкти, які рашисти зробили по Києву, призвели до того, що відбувалося горіння. Під час горіння основною речовиною, що викидається в атмосферне повітря, є диоксид вуглецю. Тільки за останні обстріли, 29 грудня та 2 січня, за підрахунками Держекоінспекції, 1,5 тисячі тон диоксиду вуглецю разом з іншими забруднювачами потрапило у повітря", — розповів Руслан Стрілець про наслідки для довкілля ракетних атак на Київ.

Директор Департаменту захисту довкілля Київської міської державної адміністрації Олександр Возний прокоментував ситуацію щодо погіршення якості повітря у Києві:

"Після погіршення якості повітря, спричиненого метеорологічними факторами, зокрема низькою швидкістю вітру, спостерігаємо нормалізацію ситуації. Відповідно усі попередні рекомендації стосовно обмежень перебування на вулиці скасовуються".

Киянам у столичній мерії порадили слідкувати за станом якості повітря у застосунку "Київ Цифровий".

Нагадаємо, у Київській області в Чорнобильській зоні та річках частинах басейну Десни будуть різкі коливання рівнів води. Вони пов’язані зі зниженням температури повітря та триватимуть до 8 січня. У цей період у Київській області можливе затоплення прибережних територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва триває будівництво парку на Йорданському озері. Підрядник працював у парку до 30 грудня 2023 року та встиг завершити низку робіт з благоустрою зони відпочинку. Дивіться відео, які роботи з благоустрою в парку на Йорданському озері вже виконали.

Читайте також, що у Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі.

Дивіться також фото, як на Оболоні набережну озера перетворюють на зону відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися