Погода у Києві та Київській області встановила нові рекорди (ІНФОГРАФІКА)

Оприлюднені температурні рекорди 2024 року

У Києві, Київській області та по всій Україні зафіксували нові рекорди температури повітря. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

Столичні метеорологи заявили, що у Києві 14 лютого мінімальна температура повітря перевищила на 1,1 градус і склала 3,1 градусів по Цельсію. Це побило встановлений синоптиками температурний рекорд у Києві 1997 року. Середньодобова температура повітря у столиці цього дня виявилась найвищою — п’ять градусів по Цельсію. Це побило температурний рекорд у Києві 1975 року на на 0,6 градуса по Цельсію.

Мінімальна температура у Києві в лютому перевищила рекорд 1936 року і склала 4,6 градусів по Цельсію з позначкою плюс. Цей рекорд метеорологи зафіксували 4 лютого 2024 року. Загалом за першу половину лютого 2024 року у Києві погода встановила шість температурних рекордів. У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського також оприлюднили температурні рекорди погоди по містам Київської області.

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України заявили, що 2024 рік розпочався з температурних рекордів. Січень став найтеплішим місяцем за всю історію спостережень. Це восьмий місяць поспіль, який є найтеплішим в історії спостережень в Україні. Таку заяву зробили з посиланням на нові дані від Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA), NASA, Японського метеорологічного агентства та Служби зміни клімату "Коперник" Європейського Союзу.

"Середньомісячна температура повітря у січні була на 1,66°C вищою, ніж середнє січневе значення у 1850-1900 роках, які називають "доіндустріальним періодом", — заявили у відомстві.

Зміни клімату стають все більш помітними й впливають на різноманітні аспекти життя і середовища, наголосили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України. У відомстві вважають, що потрібні дієві заходи для зменшення викидів парникових газів і адаптації до нової реальності кліматичної кризи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) підозрює депутатку Київської міської ради від фракції партії "УДАР" Віталія Кличка Юлію Лимар у корупції та звернувся до правоохоронних органів. Мова йде про чергову спробу незаконної забудови Києва. Деталі — читайте за посиланням.

Минулого тижня столичні екологи та активісти провели пікет Київської міської ради з закликами до мера Києва Віталія Кличка виключити депутатку Юлію Лимар з Екологічної комісії Київради. Організатори пообіцяли, що наступна акція протесту буде більш масовою.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва зафіксували забруднення води. Мова йде про парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва "Голосіївський парк імені Максима Рильського". Читайте, як на забруднення ставу відреагувала Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Читайте також та дивіться фото, як на каналі Київської ГЕС впіймали зухвалого рибалку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися