У Києві на рік перекриють рух на мосту Метро: що потрібно знати

В українській столиці розпочнуть ремонтні роботи на мосту Метро через Дніпро

В українській столиці розпочнуть ремонтні роботи на мосту Метро через Дніпро — рух на переправі частково перекриють цілий рік. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, влада відстежує мостові споруди, які перебувають в обмежено працездатному і непрацездатному станах і потребують особливої уваги.

Фахівці підприємства "Київавтодоргород" ведуть постійний моніторинг їхнього технічного стану – як окремих конструктивних елементів, так і споруд загалом. А також за потреби виконують ремонтні роботи. Найближчим часом планують розпочати ремонт міст Метро. Ремонтні роботи триватимуть протягом року. Рух мостом повністю перекривати не будуть, тільки частково.

Нагадаємо, що в українській столиці серйозно змінять умови проїзду в метро - підземку заплановано вагоме оновлення вагонів поїздів. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук виданню "Великий Київ".

За його словами, першими в 2024 році на лінії Київського метрополітену планують вивести два п'ятивагонні сцепи, що складаються з вагонів, безоплатно отриманих територіальною громадою міста Києва в рамках гуманітарної допомоги від метрополітену міста Варшава.

З листопада 2023 року на Сирецько-Печерській лінії Київського метрополітену експлуатується один метропоїзд у складі з п'яти вагонів, отриманих від Варшавського метрополітену. Поїзд видається на лінію відповідно до щоденних графіків руху. Рухомий склад повністю відповідає вимогам перевезення пасажирів, відмов під час експлуатації не було.

Читайте также