Екологи назвали причину мору риби у Київському морі

Про результати перевірки якості води у Дніпрі повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу

У воді в Київському водосховищі перевищені показники споживання кисню, що спровокувало масову гибель риби у водоймі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Столичного округу.

Масова гибель риби зафіксована у Київському морі біля села Нові Петрівці. Саме там екологи 21 червня відібрали проби води, щоб встановити причину мору риби та визначити вміст забруднюючих речовин. Перевіряли якість води з річки Дніпро за 12 показниками. Результати перевірки виявили перевищення показника хімічного споживання кисню.

Причинами нехватки кисню у воді екологи пояснюють різким підвищенням температури. Через спеку починається "цвітіння" води, обумовлене активним розмноженням водоростей. Велика концентрація органічних й неорганічних речовин виснажують розчинений кисень у воді, додають експерти. Показник кисню у воді характеризує забрудненість води окисненими речовинами, але не дає інформації про склад забруднення, резюмували у ДЕІ Столичного округу.

Нагадаємо, у п’яти водоймах Києва зафіксували перевищення норм щодо вмісту кишкової палички — у воді на пляжах "Пуща Водиця", "Троєщина", "Тельбін", "Вербний" та "Веселка". Киянам та гостям столиці не рекомендують купатися у цих водоймах, а використовувати ці зони виключно для пляжного відпочинку.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Києві вже кілька днів значно підвищилась температура повітря, проте синоптики прогнозували, що спеку під вихідні змінять грози та дощі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися