У центрі Києва оновили зону відпочинку: як виглядає (ФОТО, ВІДЕО)

Оновлений сквер знаходиться між Михайлівською та Софійською площами столиці

У Києві оновили сквер, який знаходиться між Михайлівською та Софійською площами — на Володимирському проїзді. Як виглядає зона відпочинку показав мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

У столиці оновили сквер, який розташований на Володимирському проїзді. У зоні відпочинку між Михайлівською та Софійською площами відремонтували доріжки, встановили нові лави, урни та ліхтарі. Окрім того, нове життя у сквері отримав фонтан, якому близько 120 років, зазначив мер Києва Віталій Кличко.

"Це, до речі, один із чавунних фонтанів, відлитих в 1899-1901 роках на київському заводі Олексія Термена. Увечері водограй підсвічується", — додав мер столиці.

За його словами, наразі у Києві тривають ремонти у майже 40 столичних скверах столиці, зокрема — на вулицях Зої Гайдай, Котельникова, Ентузіастів, Чорнобильській та Лятошинського.


Нагадаємо, у Києві на Гідропарку демонтували незаконно встановлений паркан. Кияни та гості столиці вже можуть вільно підходити до пляжу, де ще кілька днів тому за вхід охоронці брали гроші. Паркан перекривав киянам і гостям столиці доступ до пляжу "Молодіжний". Як прокоментувала прессекретар комунального підприємства "Київблагоустрій" Ольга Носовець, конструкції, які демонтували комунальники, були встановлені незаконно. Довжина огорожі складала понад 100 метрів. Паркан знаходився на території одного з пляжних клубів Києва.

Окрім того, у Києві понад 10 років триває боротьба між забудовником і активістами навколо забудови Совських ставків, проте є реальні перспективи, що тут незабаром з'явиться парк і "зелена" зона відпочинку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у п'яти водоймах Києва перевищений вміст кишкової палички. Перевищення норм виявили у воді на пляжах "Пуща-Водиця", "Троєщина", "Тельбін", "Вербний" та "Веселка". Киянам і гостям столиці не рекомендують купатися в цих водоймах, а використовувати ці зони тільки для пляжного відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вольдемар

4 липня 2021, 04:17

На ул. Зои Гайдай на сегодня никакие скверы не строятся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися