У Києві зачиняють фунікулер: що відомо

Подробиці розповіли в мерії

У Києві тимчасово не працюватиме фунікулер. Про це повідомили у "Київпастрансі", передають "Коментарі".

За даними комунальників, фунікулер з 12 по 24 липня зачинять на плановий щорічний ремонт. У столичній мерії пояснили, що на фунікулері щорічно проводять ремонтні та випробувальні роботи. За результатами випробувань, якщо вони позитивні, спеціалісти надають дозвіл на експлуатацію фунікулера на рік. Останній ремонт фунікулера у Києві проводили у липні-серпні 2020 року.

Київський фунікулер — один з символів столиці України. Довжина рейок лише 222 метри, а час у дорозі лише 2,5 хвилини, проте це один з найулюбленіших видів столичного транспорту. Київський фунікулер працює у столиці з 1905 року. На час відкриття він називався Михайлівським електричним канатним підйомом. До середини 1930-х років київський фунікулер вважався трамвайним маршрутом та мав номер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві триває ремонт на 14 мостах та шляхопроводах, з них на сімох закінчити роботи планують цього року. Зокрема, перший етап ремонту Новокостянтинівського шляхопроводу планують завершити до 15 липня.

Нагадаємо, на під’їзді до аеропорту "Бориспіль" з боку Києва через обмеження руху транспорту утворились величезні затори. Водіїв попередили про ситуацію на трасі "Київ — Бориспіль", де наразі тривають ремонтні роботи. Окрім того, в аеропорті "Бориспіль" нагадали, що з 9 липня на цій трасі діють нові обмеження.

Через капітальний ремонт автобану "Київ – Харків – Довжанський" з 9 до 14 липня змінили дорожній рух на під’їзді до аеропорту "Бориспіль". Рух транспорту в напрямку аеропорту "Бориспіль" тепер здійснюється через шляхопровід по зустрічній смузі. У поліції просили водіїв врахувати нові обмеження та завчасно планувати свій маршрут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися