Як в Києві будують метро на Виноградар: унікальне відео

Що відомо про прокладання тунелів і хід будівництва, розповіли в "Київметробуді"

У Києві триває будівництво метрополітену Сирецько-Печерської лінії, що веде до столичного житлового масиву Виноградар. Про це розповіли на підприємстві "Київметробуд", передають "Коментарі".

За словами заступника головного інженера "Київметробуду" Сергія Полянського, зараз майже завершили прокладку правого тунелю метро на Виноградар. Він з'єднає станції метро "Мостицька" і "Сирець".

"Зараз тут працює тунелепрохідницький комплекс, якому залишилося пройти близько 140 метрів, після чого він буде демонтований і перевезений у монтажну камеру для проходження лівого тунелю. Для закінчення правого тунелю зараз ведуться роботи з підготовки монтажного ствола", - розповів заступник головного інженера "Київметробуду" .

На всіх ділянках будівництва метрополітену Сирецько-Печерської лінії на станції "Мостиська" ведуться роботи з прокладанням інженерних мереж: водопроводу, каналізації та електромережі, додав Полянський.

 

Крім того, в "Київметробуді" показали ексклюзивні кадри, зроблені в демонтажних стовбурах на станції метро "Сирець". Сюди незабаром повинен прийти прохідницький комплекс, який будує правий тунель між станціями "Мостицька" і "Сирець".

 

Нагадаємо, в Києві тимчасово не працює фунікулер. За даними комунальників, фунікулер з 12 по 24 липня закрили на планові щорічні ремонтні та випробувальні роботи. За результатами випробувань, якщо вони позитивні, фахівці нададуть дозвіл на експлуатацію фунікулера ще на рік. Останній ремонт фунікулера в Києві проводили у липні-серпні 2020 року.

Читайте також, як під час ремонту змінюється траса "Київ - Знам'янка" і дивіться фото на порталі "Коментарі". Автодорога Н-01 "Київ - Знам'янка" починається зі столиці України і проходить по території Київської, Черкаської та Кіровоградської областей. Траса має протяжність близько 300 км. Ремонтні роботи на дорозі "Київ - Знам'янка" стартували у травні цього року.

Крім того, в Київській області триває цілодобовий ремонт траси "Київ - Харків - Довжанський". Трасу від Києва до Борисполя перетворюють у швидкісний автобан.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Инара

17 липня 2021, 09:27

"Мостиций район"-это не Виноградарь. Это просто Мостиций район. Вот тогда когда от станции" Мостицкая "В этом году по плану строительства начнется строительство метро к району "Виноградарь", вот только тогда это строительство будет называться" строительством метро на Виноградарь".Если будут так копаться и перебрасывать деньги с объекта на объект, метро к району Виноградарь будет строиться ещё 5лет.Уже в декабре этого года должна была открыться станция "Проспект Правды" на Виноградаре, куда смотрит мер города? Его обещания не значат ничего? И зачем надо было обещать, что строительство метро на Виноградарь он возьмет под свой контроль....Контроль заключается в перебрасывании средств с одного строительного объекта на другой? Вообщем, все как было всегда..... Ничего в стране не меняется!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися