Через вбиральні та бювети перевіряють комунальників Києва (ФОТО)

Ще на одному комунальному підприємстві столиці провели обшуки

У комунальному підприємстві "Київводфонд" сьогодні, 16 липня, провели обшуки. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

У приміщеннях Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства (СВКП) "Київводфонд" провели обшуки через розкрадання 7 млн грн коштів, виділених на ремонт бюветів та громадських вбиралень у Києві. У столичній прокуратурі зазначили, що обшуки відбулися в рамках кримінального провадження щодо привласнення коштів, виділених з держбюджету, в особливо великих розмірах.

Посадовців комунального підприємства перевіряють на причетність до привласнення понад 7 млн грн. За ці кошти мали придбати товари та виконати капітальні ремонти бюветів та вбиралень у столиці.

Під час обшуків у службових приміщеннях СВКП "Київводфонд" та за місцем проживання його директора вилучили первинну фінансово-господарську документацію "з ознаками фіктивності", інформують у столичній прокуратурі. Слідство триває. Кримінальне провадження розслідують за кількома статтями Кримінального кодексу України (ККУ) — ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 209 ККУ.

Раніше у Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці. У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт та закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.

У ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами. 

Нагадаємо, в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися