Пікнік і шашлики у лісі: де в Києві можна відпочити на природі

У столиці облаштували десятки зон відпочинку з необхідним інвентарем

У Києві облаштували десятки зон відпочинку на території лісопаркових господарств. Про це повідомляє комунальне об'єднання "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

У столиці облаштовано 42 зони для відпочинку. Всі вони мають необхідний інвентар: альтанки, місця для багаття і урни для сміття, зазначили в КО "Київзеленбуд".

Крім того, ці зони відпочинку огороджені мінералізованими смугами, щоб убезпечити зелені насадження від пожежі. Де в Києві можна відпочити на природі з комфортом і не спровокувати пожежу, можна подивитися на спеціальній карті.

Киянам і гостям столиці також нагадали, що в Києві до 19 липня встановлено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Влітку люди частіше відвідують ліси, відпочивають на узбережжі річок і озер. У цей час активними стають і плазуни. Що треба знати і як уберегтися від укусу змій, розповіла в.о. завідувачки відділення інтенсивної терапії та екстракорпоральної детоксикації Київської лікарні швидкої медичної допомоги Владислава Андрющенко.

За словами лікаря, на території України найбільш поширені такі змії - гадюка звичайна і степова. Їхня отрута не настільки отруйна, щоб призвести до смерті, якщо вчасно надана медична допомога. Тому, якщо вкусила змія, потрібно якомога швидше доставити пацієнта в спеціалізовану лікарню.

Перша допомога, яку можна надати після укусу змії, це змити отруту водою або вологою ганчіркою. Місця укусу торкатися руками не треба, також не варто його припікати, не треба відсмоктувати отруту і ні в якому разі не можна накладати джгут - це найбільша помилка, якої припускаються люди після укусу змії, підкреслила експерт. Можна дати протиалергічний препарат і знеболюючі. І чим швидше тим краще звернутися в лікарню, щоб не почалися ускладнення.

Для тих, хто знаходиться не на природі, в Києві у популярних зонах відпочинку працюють 28 фонтанів і понад 20 охолоджуючих рамок-розпилювачів. Охолоджувальні рамки встановлені в різних районах Києва на популярних серед киян і гостей столиці локаціях. Про перелік зон відпочинку та їх адреси, де в Києві можна охолодитися під рамками-розпилювачами, раніше інформували в "Київзеленбуді".

Нагадаємо, на всіх пляжах Києва з 17 липня заборонили купатися і вивісили червоні прапори. Киянам і гостям Києва нагадали, що через тривалу аномальну спеку у водоймах відбувається активне "цвітіння" води.

Всім 14 столичним пляжам тимчасово присвоїли статус "Не купатися". Однак зони для відпочинку на березі залишаються відкритими. Про зняття обмежень комунальники обіцяють повідомити додатково.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися