У Києві викрили схему підроблення "ковідних" довідок

Подробиці розповіли у прокуратурі столиці

У Києві викрили схему з виготовлення та продажу підроблених довідок з результатами ПЛР-тестів на коронавірус без проходження відповідних досліджень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

За даними відомства, схему підроблення "ковідних" довідок організували працівники двох туристичних компаній. Вони пропонували клієнтам купити підроблену довідок про негативний тест на COVID-19 як додаткову послугу. Вартість такої послуги становила від 1000 до 1200 гривень.

Під час обшуків у двох офісних приміщеннях вилучено бланки підроблених довідок з негативними результатами ПЛР-тестів.

Крім того, правоохоронці знайшли підроблену печатку одного з медичних закладів столиці та флеш-носії, на якому містилося близько тисячі підроблених електронних довідок. На причетність до цієї схеми перевіряють двох мешканців Києва.

Нагадаємо, у Києві податківці провели обшуки у комунальних підприємствах "Інженерний центр" та "Житлоінвестбуд-УКБ" та виявили розкрадання бюджетних коштів під час ремонту столичних лікарень. За результатами обшуків у комунальному підприємстві "Інженерний центр" вилучили фінансову документацію. 

Окрім того, у Києві ще в одному департаменті Київської міської державної адміністрації (КМДА) та на низці підприємств провели обшуки. Столичні слідчі перевіряють причетність посадовців Міністерства молоді та спорту України, Департаменту молоді та спорту КМДА, комунального підприємства "Спортивний комплекс" та ще двох підприємств до привласнення коштів під час реконструкції об’єктів спортивної інфраструктури Києва.

Раніше у Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці.

У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт і закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися