На трасі до Чорнобиля розгулюють дикі тварини (ФОТО)

Водіям нагадали про обережність на дорозі

На дорогах до Чорнобильської зони водіям важливо дотримуватись обмежень швидкості та розуміти дорожній знак "Дикі тварини". Про це повідомили у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику, передають "Коментарі".

Дороги "Дитятки — Чорнобиль" та "Чорнобиль — ЧАЕС" капітально відремонтували у квітні. У Чорнобильському заповіднику зазначають, що у багатьох водіїв виникає спокуса їхати по новій трасі з великою швидкістю. Водіям нагадали, що заповідна територія — місце проживання багатьох диких тварин, зокрема — достатньо великих, щоб створити ДТП. Водіїв закликали бути надзвичайно уважними на дорогах та дотримуватись Правил дорожнього руху.

 

Окрім того, на території Чорнобильського радіаційно-екологічного заповідника українські науковці вивчають місцеву флору та фауну, а також вплив на екосистеми зони відчуження радіоактивного забруднення. Багатокілометровими маршрутами ведуться масштабні польові дослідження. За результатами досліджень сформують інформаційну базу. Вона слугуватиме для уточнення ландшафтної та ландшафтно-геохімічної карт заповідної території у Чорнобильській зоні.

Нагадаємо, зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції з'єднали з основною залізничною мережею України. Це стало можливим після того, як завершили реконструкцію залізничної колії між станціями Вільча та Янов. Вказана ділянка з'єднує зону відчуження з основною залізничною мережею України.

На ділянці, де вели реконструкцію, оновили понад 24,5 кілометра залізничного полотна. Найближчим часом у зоні відчуження почне роботу перше централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива. Відходи будуть направляти в Чорнобильську зону з Рівненської, Хмельницької та Южно-Української електростанцій. Там вони зберігатимуться протягом ста років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київській області вкінці червня жителі Іванківської територіальної громади перекрили в'їзд в зону відчуження заради того, щоб їм надали обіцяну компенсацію за будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива. Люди не пускали в Чорнобильську зону ані туристів, ані персонал.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися