На випадок ядерної війни і повені: як працюють гермозатвори в київському метро (Фото/Відео)

Стало відомо, як працюють гермозатвори в київському метро, які можуть витримати бомбардування, повінь і теоретично - ядерний удар. Про це на своїй сторінці в соцмережі розповів блогер Олег Тоцький.

Гермозатвори існують для герметизації метрополітену від зовнішнього середовища і створення відсіків з автономним життєзабезпеченням.

Вони являють собою захисно-герметичні двері, які перекривають тунелі, станції, вестибулі і вентиляційні шахти метрополітену в разі виникнення різного роду позаштатних ситуацій.

Згідно з документами, гермозатвори називають металоконструкцією. Сенс їх не тільки в герметизації метро від зовнішнього середовища, але й розподіл всієї системи підземки на герметичні відсіки, кожен з яких може стати притулком для населення і не залежати від сусідньої ділянки.

fgFGeOPgUW5uRcaE3FAU9JxS8.jpg

Начальник столичної підземки Віктор Брагінський заявляв, що під час будівництва метро в часи Холодної війни насамперед розглядалися можливості військового втручання, а саме бомбардувань і навіть ядерного вибуху. Однак одночасно таке обладнання активно використовують і проти природних факторів під час стихій, наприклад, щоб уникнути затоплення станцій під час зливи.

Нагадаємо, що під час сильної зливи 19 липня в Києві затопило переходи, вулиці, мости і станції метро "Академмістечко" та "Берестейська". За даними Київської міської державної адміністрації, за півгодини в столиці випала тижнева норма опадів. Більше трьохсот комунальників ліквідували наслідки негоди в Києві.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися