Чи безпечно пити воду з-під крана у Києві: відповідь еколога

Уже кілька днів жителі столиці активно коментують заяву комунального підприємства "Київводоканал" про те, що вода з-під крана, яка подається в будинки киян корисніше, ніж бутильована.

Еколог Олександр Соколенко прокоментував заяву комунальників і розповів, чи безпечно пити воду з-під крана у Києві, передає видання "Сегодня".

Він поставив під сумнів заяву комунальників про якісну і безпечну доставку води в будинки. За його словами, вода подається в будинки з двох станція - Дніпровської та Деснянський, проте в кранах ми отримуємо іншу воду, адже міська водопровідна мережа дуже стара і побудована в радянські часи.

Також еколог зазначив, що йдуть процеси корозії, старіння і іржі в трубах, а все це в підсумку потрапляє в воду. Тому, за його словами, немає ніяких гарантій, що вода в крані буде відповідати зазначеним показниками якості.

Нагадаємо, що у столичному Дніпровському районі відключили горяче водопостачання на два тижні через проведення планових гідравлічних випробувань тепломереж. Про тсутствовать гаряча вода буде протягом двох тижнів - до 2 серпня. Під відключення потраплять частини житлових масивів Лівобережний, Соцмісто і ДВРЗ.

Відключень варто очікувати в будинках на вулицях Панельна, Челябінська, Нестайко, Микільсько-Слобідської, Раїси Окопної, Флоренції Віфлеємської, Фанерної, Сиваської, Алматинської, Машиністівській, Літинській, Опришківській, Марганецькій, Рогозівській, Калачевській, Профспілковій, Празькій, Сосюри, Сергієнка, Хоткевича, Попудренка, провулку Сеноманському, уздовж Русанівського каналу, проспекті Гагаріна і Броварському проспекті.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


пролетарий

29 липня 2021, 12:22

Бля ... и тут СССР виноват , а что "незалежникы" в шароварах тридцать лет "независомости" делали ...? воровали , мародерничали ..., так что этот ответ " великого специалиста" ничего не стоит , а если он даеть такой ответ , то он принадлежит к этой же шайке воров .... и заслуживаеть короткой петли на фонарном столбу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися