На вокзалі у Києві затримали експосадовця "Укрзалізниці"

Чоловік переховувався від органів досудового розслідування

На залізничному вокзалі у Києві затримали колишнього керівника виробничого підрозділу АТ "Укрзалізниця", який переховувався від правоохоронців. Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ), передають "Коментарі".

За даними СБУ, ексосадовця "Укрзалізниці" підозрюють у привласненні майже мільйона гривень, виділених на ремонт колійних машин. Чоловік тривалий час переховувався від органів досудового розслідування, зазначають у відомстві.

Слідство вважає, що затриманий організував механізм привласнення грошей, до якого залучив представників афілійованої комерційної структури. Підрядники мали обслуговувати машинні комплекси для реконструкції залізничних колій, проте роботи не проводили, а гроші "вивели в тінь".

Співучаснику затриманого та керівнику підрядного підприємства повідомили про підозри у привласненні майна та службовій підробці. В СБУ додали, що обвинувальні матеріали скеровані до суду, а стосовно затриманого учасника схеми вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Окрім того, у Києві затримали учасницю міжнародної терористичної організації "ІДІЛ", яку розшукував Інтерпол. Затримана жінка виявилася громадянкою однієї з країн центральної Азії. За даними СБУ, вона є активною учасницею терористичної організації "Ісламська держава" та вербувала найманців на території своєї держави для участі у збройних конфліктах в Сирії. В Україні іноземка на підставі неправдивих відомостей отримала посвідку на постійне проживання. 

Нагадаємо, під Києвом патрульні затримали чоловіка, який, як виявилося, знаходиться у розшуку. Чоловік переховувався від суду та розшукувався за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та відмивання доходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали військовослужбовця, який, погрожуючи гранатою, захопив будівлю Кабінету Міністрів України та заручників. Перебуваючи в адміністративній будівлі українського уряду, 43-літній чоловік захопив двох заручників і погрожував підірвати себе гранатою.

Поліція проводила спеціальну операцію. Урядовий квартал було перекрито. Перемовини з колишнім військовослужбовцем, який воював на Донбасі, тривали недовго. Чоловіка затримали та вилучили в нього бойову гранату.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися