У Київському зоопарку для горили Тоні облаштували новий вольєр (ВІДЕО)

Мер столиці Віталій Кличко розповів про оновлення у зоопарку

У Київському зоопарку для горили Тоні облаштували новий вольєр на відкритому просторі. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів та оприлюднив відео мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Улюблениці відвідувачів — горилі Тоні скоро виповниться 47 років, зазначив мер столиці Віталій Кличко. За його словами, перш ніж облаштовувати новий вольєр до Тоні приїжджали європейські фахівці з Інституту ветеринарії дикої природи і зоопарку імені Лейбніца, що у Берліні. Вони перевірили стан здоров’я горили та надали рекомендації щодо змін в раціоні Тоні, повідомив Кличко.

"Новий вольєр — дуже просторий та максимально наближений до природного середовища. А поки Тоні вивчатиме та обживатиме літне приміщення, його зимове помешкання капітально відремонтують та облаштують", — додав мер Києва Віталій Кличко. 

Нагадаємо, у Київському зоопарку для індійського слона Хораса відкрили оновлений літній вольєр із тіньовим навісом у вигляді скульптури "Баобаб". Штучна споруда створює атмосферу африканської савани. Незвичайну скульптуру-навіс виготовили з фібробетону на металевому каркасі. Висота споруди становить майже дев'ять метрів, а діаметр крони — десять метрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку народилися кошенята рідкісної породи. Унікальних лісових тварин показали відвідувачам. Матір лісових кошенят звуть Сільвія. Кішку в цьому році привезли в київський зоопарк зі Швейцарії. У Києві Сільвію познайомили з лісовим котом Сильвером, який живе в столичному зоопарку вже сім років. У сімейства народилися четверо кошенят - троє хлопчиків і одна дівчинка. Лісових кішок назвали Гарфілд, Буріск, Кліф і Настя.

Читайте також про тигрів, які мешкають у Київському зоопарку




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися