У Київському зоопарку показали своїх тигрів (ФОТО)

Кожна з диких тварин має свій характер

У Київському зоопарку мешкають тигри на прізвисько Амба, Малиш і Рена. Про характер диких тварин та їхні звички розповіли у закладі, передають "Коментарі".

Тигриця Амба має двох дітей — Малиш і Рена. Амбі 17 років. У тигриці серйозний характер. Коли їй щось не подобається, вона це показує своєю поведінкою, наприклад, може ігнорувати працівників зоопарку та не переходити з вольєру у вольєр.

Ще двом тиграм по 13 років. Малиш і Рена народилися у 2008 році. Кожен з них відрізняється звичками та характером. Працівники Київського зоопарку зазначають, що Малиш — спокійний і любить довго спати вдень. Своїм характером він схожий на Амбу й дуже любить поїсти. Рена ж дуже грайлива, зазначили у Київському зоопарку. Тигриця любить гратися та стрибати. Рена часто сидить у засідці в кущах і вдає, що полює на працівників.

Найбільше м’яса споживає тигр Малиш. Він п’ять разів на тиждень з’їдає по 8 кг яловичини та один раз у тиждень — 8 кг м’яса індички. Тигриці Амба і Рена мають п’ять разів на тиждень яловичину по 6 кг та один раз м’ясо індика — 6 кг.

У Київському зоопарку розповіли, що лише останніми роками популяція диких тигрів починає збільшуватися. Наразі в природі залишається 3900 тигрів, але для захисту цього виду потрібно багато працювати, наголошують зоозахисники.

Додамо, що Київський зоопарк спільно з Національним природним парком "Хотинський" з 2019 року проводить програму з розмноження та відновлення хом’яка у дикій природі на території України. Хом’як європейський занесений до Червоної книги України й визнаний критично загрозливим видом Міжнародним союзом охорони природи. Цього року 32 особини європейського хом’яка з Київського зоопарку випустили шукати нову домівку на схилах Дністра у Чернівецькій області.

Нагадаємо, у Київському зоопарку для індійського слона Хораса відкрили оновлений літній вольєр із тіньовим навісом у вигляді скульптури "Баобаб". Штучна споруда створює атмосферу африканської савани. Незвичайну скульптуру-навіс виготовили з фібробетону на металевому каркасі. Висота споруди становить майже дев'ять метрів, а діаметр крони — десять метрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку народилися кошенята рідкісної породи. Унікальних лісових тварин показали відвідувачам. Матір лісових кошенят звуть Сільвія. Кішку в цьому році привезли в київський зоопарк зі Швейцарії. У Києві Сільвію познайомили з лісовим котом Сильвером, який живе в столичному зоопарку вже сім років. У сімейства народилися четверо кошенят - троє хлопчиків і одна дівчинка. Лісових кішок назвали Гарфілд, Буріск, Кліф і Настя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Любовь

3 серпня 2021, 12:44

Молодцы сотрудники зоопарка, спасибо за их труд. А тигры красавцы,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися