Над Києвом літають військові літаки: подробиці (ФОТО)

До повітряної колони залучені кілька військових підрозділів

У Київській області розпочався етап підготовки військових літаків до святкування 30-річча Дня Незалежності України. Про це повідомили у пресслужбі командування Повітряних сил Збройних сил України, передають "Коментарі".

Підготовка авіаторів до військового параду на День Незалежності розпочалася на аеродромі у Василькові. Майстерність та злітаність в повітрі відточують пілоти з кількох українських силових підрозділів. До повітряної колони, яке візьме участь у військовому параді в День Незалежності України у Києві залучені авіатори Повітряних сил, Військово-Морських сил, Сухопутних військ, Держприкордонслужби, ДСНС, Нацгвардії та Нацполіції, а також пілоти держпідприємства "Антонов" та країн-партнерів.

У Києві тренування військових літаків налякало місцевих мешканців надмірним шумом турбин найбільшого літака у світі у супроводі кількох винищувачів. Відео дуже низького польоту літаків кияни оприлюднили у соцмережах. Тренування військової авіації бачили у кількох районах Києва. 

Нагадаємо, в центрі Києва три дні пройдуть масштабні фінальні репетиції військового параду до 30-річчя Дня Незалежності України. Підготовка до свята в центрі столиці триватиме три дні - 18, 20 і 22 серпня.

У Києві у день святкування 30-ї річниці незалежності України 24 серпня на Хрещатику та Майдані Незалежності проведуть урочистий концерт та військовий парад Збройних сил України з прольотом авіації в складі повітряної колони сил безпеки і оборони, збройних сил країн-партнерів, а також артилерійським салютом на Трухановому острові. У 2019 та 2020 роках на День Незалежності у Києві військовий парад не проводився. Торік президент України Володимир Зеленський заявив, що військова техніка потрібна на Донбасі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом до річниці Дня Незалежності з’явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік аеропорту Бориспіль. Герб України висіяли з понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів завширшки та понад 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. 8 липня герб велетенських розмірів визнали національним рекордом України.

Окрім того, у військовому параді в День Незалежності України вперше візьмуть участь прикордонні собаки. Як готують до свята чотирилапих — дивіться на порталі "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ольга

24 серпня 2021, 10:12

Это ж сколько денег впустую!!! Столько пенсионеров нищих в стране, столько проблем, которые надо решать, а тут деньги улетают в никуда! Интересно, кто смотрит эти парады, кроме тех, кому по должности необходимо?

Вячеслав

13 серпня 2021, 20:34

Демонстрировать свою мощь нужно на поле боя. Зеленский! Я в тебе разочаровался. Если не назначишь Саакашвили премьером, то ты вообще недалекий человек.

Вячеслав

13 серпня 2021, 20:31

Чокнутые правители. Украина на краю пропасти, а они тратят миллионы на парады. Сколько на эти деньги можно было купить вооружения для армии. В экономике полные профаны!. Везде сидят не чиновники, в настоящем понимании этого слова, а идиоты. В польше я не видел парадов, они умеют считать деньги налогоплательщиков, потому и первые в Европе.

Сирьожа

12 серпня 2021, 16:52

Фарион и Ницой должны назвать лётчиков биомусором. Летают на русских самолётах и вертолётах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися