У Києві завершують будівництво парку "Троєщина" (ВІДЕО)

Як виглядає нова зона відпочинку, показав мер столиці Віталій Кличко

У Києві завершують будівництво парку "Троєщина", розташованого вздовж проспекту Романа Шухевича. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Мер Києва нагадав, що парк на Троєщині створювали парк у три етапи — біля кожного з трьох озер. Облаштування третього етапу зони відпочинку зараз завершують на території 4,4 гектари. Загальна площа парку "Троєщина" складає 9,5 гектарів.

За словами очільника столиці Віталія Кличка, зараз у парку "Троєщина" комунальники завершують встановлення лав та урн, облаштування освітлення та поливу, а також влаштування доріжок. У новій частині зони відпочинку розташовані амфітеатр та альтанка у кримсько-татарському стилі, зазначив мер Києва. Окрім того, біля третього озера на Троєщині з’явиться оглядовий майданчик та вимостки для рибалок. Відкрити повністю оновлений парк "Троєщина" Кличко пообіцяв наприкінці серпня. Мер Києва також оприлюднив відео про хід будівельних робіт.

Нагадаємо, у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і обіцяють намалювати мурал. Новий сквер почали облаштовувати у зеленій зоні між будинками Маршала Рокоссовського 2Б та 4А. У новій зоні відпочинку вже встановили нові лавки та смітники. Восени комунальники Києва висадять у сквері понад 20 хвойних і листяних дерев. Окрім того, біля нового скверу розпочали демонтаж старих гаражів.

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі". Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території ландшафтного заказника місцевого значення "Чернечий ліс", розташованого в Києво-Святошинському районі Київської області, вирубують дерева і почали незаконне будівництво котеджного містечка. Через це активісти та місцеві мешканці звернулися з петицією до президента України Володимира Зеленського з проханням захистити ліс від забудови. Автор петиції стверджує, що дві земельні ділянки, розташовані на північній стороні озера "Ходосівка" загальною площею понад 18 гектарів незаконно вивели з державної власності і віддали під будівництво. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Марина

16 серпня 2021, 10:56

У цьому парку надзвичайно гарно, мешканці активно займаються спортом, відпочинком. Він став перлиною місцевості і причиною здорожчання вартості квартир та їх оренди навколо нього. Там був смітник багато десятирічь.

Олександр

14 серпня 2021, 07:24

А ці недобудови вони не хочуть розібрати???? Парк вони завершують, смішно звучить!!!!

Александр

14 серпня 2021, 00:10

Зона отдыха у воды в которой нельзя купаться...Этот водоем вода попадает из каналов вдоль улицы Закревского.В этот канал сливаются канализационные стоки с прилежащих гаражей и рынка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися