Циклон "Люцифер": на Київ насувається пекельна спека

Синоптики зробили прогноз погоди на тиждень

У Києві з понеділка, 16 серпня, тиждень розпочнеться спекотною погодою. Про це розповіли в Українському гідрометцентрі, передають "Коментарі".

Повітря у столиці 16 та 17 серпня прогріється до +31...+33 градусів. У наступні дні, з 18 по 20 серпня температура повітря у Києві дещо знизиться — до +24-27 градусів тепла. Попри спеку у вівторок, 17 серпня, вдень синоптики прогнозують грозові дощі. Також вони можливі з ночі 18 серпня й до ночі 19 серпня. Сонячна погода без опадів повернеться в Київ у четвер вдень.

Аномальна спека від циклону "Люцифер" вже накрила південь Європи. Через розпечене повітря з Сахари у Європі зафіксували новий температурний рекорд. На італійському острові Сицилія 11 серпня температура повітря досягла значення +48,8 °C. Це новий температурний рекорд не лише Італії, а й всієї Європи. Попередній рекорд максимальної температури повітря становив +48 °C. Він був зафіксований у столиці Греції — Афінах 10 липня 1977 року.

Нагадаємо, у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і обіцяють намалювати мурал. Новий сквер почали облаштовувати у зеленій зоні між будинками Маршала Рокоссовського, 2Б та 4А. У новій зоні відпочинку вже встановили нові лавки та смітники. Восени комунальники Києва висадять у сквері понад 20 хвойних і листяних дерев. Окрім того, біля нового скверу розпочали демонтаж старих гаражів.

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершують будівництво парку "Троєщина", розташованого вздовж проспекту Романа Шухевича.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Тома

17 серпня 2021, 10:17

Парки это хорошо, но людям ещё нужны и туалеты. В новых парках они почему-то не предусмотрены.

Виктор

16 серпня 2021, 18:30

Жара - это антициклон. Циклон -это дождь и ветер! Автор!!!

Сергей

16 серпня 2021, 10:14

Какого хрена писать чушь?

Леся

16 серпня 2021, 10:00

Пусть плодовые деревья высаживают.

Андрій

16 серпня 2021, 09:31

Антициклон приносить спеку, а циклон приносить дощі і похолодання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися