Гігантська ягода: рекорд Київської області хочуть побити на Львівщині (ФОТО)

Поки офіційним рекордсменом є ягода, вирощена в Київській області

В одній з компаній на Львівщині, що займає лідерські позиції на українському аграрному ринку, заявили, що виростили ягоду ще більше тієї, яка потрапила в реєстр рекордів України. Про це пише видання SEEDS.

Цього літа в селі Хмільна, що в Бучацькому районі області, фермери встановили новий рекорд України, виростивши гігантську ягоду лохини. Її розмір склав 3,5 см. При цьому звичайний розмір лохини становить до двох сантиметрів. Вага, відповідно, також перевищувала норму. Одна ягода важила 9 грамів.

За інформацією джерела, компанія на Львівщині повідомила, що їм вдалося виростити лохину, одна ягода якої становить понад 9 грамів, тобто, більше ніж сьогоднішній рекордсмен. Вага їх ягоди дорівнює 9,73 грама.

"Ми щиро пораділи за наших колег, а буквально вчора побачили вже на власних ягідниках ось цю ягідку, яка за вагою навіть більше, ніж їх рекордсменка", - говорять у компанії.

Попри ще більш гігантську вагу і розмір для лохини, найімовірніше, ягода не буде зафіксована як новий рекордсмен. Причиною тому є особливості процедури збору ягоди. Згідно з правилами, її потрібно зірвати з куща і виміряти тільки в присутності представників Книги рекордів України. У зв'язку з цим офіційним лідером в країні поки що є лохина з Київської області.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв про те, що в Київській області подорожчали продукти. Деяких позицій зростання цін практично не торкнулося, а ось на деяких воно виявилося дуже навіть помітним. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що в Київській області виявили небезпечний польський сир. Експерти звернули увагу на одну з добавок у м'якому сирі. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися