Стало відомо, коли у Києві запрацює фунікулер

Транспорт відновить роботу після ремонту

У Києві після щорічного планового ремонту та випробувань відновить роботу фунікулер. Про це повідомили у комунальному підприємстві "Київпастранс", передають "Коментарі".

У комунальному підприємстві "Київпастранс" розповіли, що під час закриття перевірили система безпеки вагонів фунікулеру. Транспорт успішно пройшов випробування під великим навантаженням.

Столичні комунальники також відремонтували вагони підйомників, обстежили контактну мережу та колії. Фунікулер щорічно перевіряють влітку через найменший пасажиропотік, пояснили у "Київпастранс". З липня по серпень цим видом транспорту у столиці користуються вдвічі менше пасажирів, ніж в інші сезони. Фунікулер запрацює 23 серпня з 12:00.  

Окрім того, у Києві запрацювала відремонтована станція Борщагівської лінії швидкісного трамвая "Вулиця Зодчих". Тут, окрім реконструкції, збудували пішохідну доріжку. Вона з’єднує цю станцію зі станцією "Бульвар Кольцова". Столичні комунальники також провели благоустрій території, встановили пандуси та облаштували окремий вхід до турнікетів на станції "Вулиця Зодчих".

Нагадаємо, до Києва прибув електропоїзд виробництва швейцарської компанії Stadler для випробувань і подальшого запуску на приміських маршрутах. Сучасна електричка моделі "ЕПМ Stadler Flirt" має у складі п'ять вагонів першого та другого класів. Максимальна швидкість її сягає 160 кілометрів на годину.

Цей потяг за рейс може перевозити понад 260 пасажирів. Він також пристосований для перевезення людей з інвалідністю. Офіційно випробування електропоїзда виробництва швейцарської компанії у Києві ще не анонсували. Відомо, що сучасні електрички у Києві планують випустити на приміські маршрути в рамках реалізації проєкту "City Exspress".

Читайте також, як у Києві за чеськими технологіями ремонтують поїзди Skoda.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися