В Чорнобильській зоні затримали сталкерів

Екстремальні туристи намагалися незаконно потрапити до зони відчуження

В Чорнобильській зоні затримали трьох екстремальних туристів, які намагалися потрапити забороненої території. Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби України, передають "Коментарі".

У Київській області неподалік селища Дитятки, яке межує із загороджувальним парканом тилової межі Чорнобильської зони, вночі затримали трьох чоловіків. Прикордонники та поліцейські виявили в них туристичне спорядження та з’ясували, що екстремальні туристи планували незаконно потрапити до Чорнобиля. Вони перетнули паркан поза контрольним пунктом пропуску, зазначили у Держприкордонслужбі України.

Особи сталкерів встановили. Ними виявилися мешканці Києва 1996 та 1998 років народження. На відселену територію Чорнобильської зони вони пробиралися задля екстремальних відчуттів. На киян склали протоколи за порушення режиму радіаційної безпеки.

На забороненій території Чорнобильської АЕС все частіше фіксують випадки незаконних проникнень та поселень. Тому Верховна Рада України вирішила посилити відповідальність за такі порушення. Законопроєктом №4156, зокрема, передбачається кримінальна відповідальність за незаконне перебування у зоні відчуження. Окрім того, влада планує підвищити штрафи за незаконне проникнення у Чорнобильську зону. Вони складатимуть від 17 до 51 тисячі гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Чорнобильській зоні прикордонники та співробітники Національної гвардії України провели спільний рейд. Під час перевірки зони відчуження використовували авіацію.

Читайте також, що у Чорнобильській зоні розпочали дослідницькі роботи по збереженню легендарних об‘єктів, серед яких радіолокаційна станція "Дуга". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися