З Києва до прифронтової Авдіївки відновили рух поїздів

Подробиці розповіли в "Укрзалізниці"

З Києва до прифронтової Авдіївки відновлюють рух поїздів, який призупиняли через обстріли на Донбасі. Про це повідомили в "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

Обмеження руху поїздів з Києва до Авдіївки ввели з 28 серпня з міркувань безпеки. Через артилерійські обстріли, які велися з окупованої території Донбасу, поїзди до Авдіївки тимчасово скасували.

Поїзд "Київ — Авдіївка" до 3 вересня курсував лише до Покровська, а приміські поїзди та потяг "Дніпро — Авдіївка" — до станції Очеретине. Потяги "Київ — Авдіївка" та "Дніпро — Авдіївка", а також приміські поїзди повертаються до звичайного графіка руху з 4 вересня, поінформували в "Укрзалізниці".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Києві планують запустити проєкт приміських залізничних перевезень. Зараз в Україні працюють над проєктами "City Express" у Києві, Харкові та Дніпрі. Для столиці отримають для випробування "Kyiv City Express" кілька поїздів. 

Нагадаємо, у Києві росіянин та високопосадовці "Укрзалізниці" налагодили схему закупівлі запчастин для перевізника з окупованого Донбасу. У столиці через підконтрольне громадянину РФ підприємство посадовці "Укрзалізниці" купували неякісні комплектуючі для поїздів. Ці запчастини виготовляли на окупованій території Луганської області. Експертиза встановила, що ця продукція могла призвести до пошкодження контактної мережі української залізниці вартістю понад три мільярди гривень.

Читайте також, як на "Київському електровагоноремонтному заводі" за чеськими технологіями ремонтують двоповерхові поїзди Skoda

Джерело: https://t.me/UkrzalInfo/694


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися