В аеропорту "Бориспіль" іноземець за гроші намагався потрапити в Україну (ФОТО)

Українським прикордонникам чоловік пропонував чималий хабар

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" іноземний громадянин за чималі гроші намагався потрапити в Україну. Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби України, передають "Коментарі".

Інцидент стався під час перевірки пасажирів, які прибули в Україну з Туреччини. Під час оформлення рейсу з Анкари 52-річний громадянин Ірану не зміг підтвердити українським прикордонникам заплановану мету перебування в Україні. Іноземець отримав відмову в перетинанні кордону України. Тоді іранець запропонував українському прикордоннику тисячу доларів, щоб військовий змінив своє рішення та дозволив йому в’їзд в Україну.

Працівник Держприкордонслужби від грошей відмовився. Натомість факт пропонування хабаря зафіксувала спільна група українських правоохоронців. Після цього громадянин Ірану передали Національній поліції України.

Нагадаємо, у Києві двоє поліцейських імітували затримання чоловіка заради грошей. Схему викрадення та вимагання грошей організував раніше судимий чоловік. Він дізнався, що його знайомий перебуває у розшуку за шахрайство, а потім домовився із двома працівниками поліції. Учасники схеми з вимагання грошей зустрілися з чоловіком, який перебував у розшуку, наприкінці квітня 2021 року. Під час зустрічі чоловіка затримали, змусили сісти до автомобіля одного з поліцейських та вимагали від нього 10 тисяч доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мільйонному хабарі викрили члена правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця". Заступник голови правління структурного підрозділу профспілок України вимагав гроші за передачу в оренду санаторію, який розташований у Дніпропетровській області на березі водосховища. За свої "послуги" він спочатку отримав 200 тисяч гривень, а під час отримання ще 300 тисяч гривень був затриманий.

Читайте також, що за вимагання хабаря судитимуть слідчого Бориспільського відділу поліції в Київській області та колишнього поліцейського.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися