У Київському СІЗО оновили камеру та прогулянковий майданчик (ФОТО)

У Мінюсті показали, як виглядають приміщення після ремонту

У Київському слідчому ізоляторі відремонтували ще одну безкоштовну камеру та прогулянковий майданчик. Про це повідомили у Міністерстві юстиції України, передають "Коментарі".

У Київському СІЗО тривають ремонти безкоштовних камер. Роботи проводять за рахунок надходжень від платних камер, зазначили у Мінюсті. У відомстві повідомили, що відремонтували чергову камеру та прогулянковий майданчик у Лук’янівській тюрмі.

На ремонт камери витратили понад 63 тисяч гривень. За ці кошти у камері, зокрема, встановили нову сантехнику та меблі. Ремонт прогулянкового майданчика у Київському СІЗО обійшовся у майже 28 тисяч гривень. У Міністерстві юстиції України також оприлюднили світлини, як змінилися ці приміщення після ремонту.

Загалом у Лук’янівській тюрмі відремонтували вісімнадцять безкоштовних камер, розрахованих на 240 в’язнів. Роботи проводили за гроші, які надійшли від послуг платних місць у СІЗО. Міністр юстиції України Денис Малюська заявляв, що у Києві зростають доходи від платних камер у СІЗО. Платні камери він вважає "найкрутішим стартапом". За його словами, Київський слідчий ізолятор вийшов на рівень доходу у 288 тисяч гривень на місяць. Платні камери посадовець вважає новим ринком послуг, де відсутні бонуси менеджменту, а прибуток направляють на ремонт безкоштовних камер. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що платні камери в українських слідчих ізоляторах вже принесли державі перший мільйон гривень. Лідером по оплаті стало найстаріше СІЗО на Лук'янівці в Києві. Зокрема Київський слідчий ізолятор приніс до бюджету понад 621 тисячу гривень. Отримані кошти керівництво СІЗО направляє на ремонти безкоштовних камер.

У березні цього року Офіс омбудсмена України виявив численні порушення під час моніторингового візиту до "Київського слідчого ізолятора". Зокрема, перевірка показала, що більшість камер не забезпечені належним штучним освітленням та мають надмірну загратованість вікон. Окрім того, у Лук’янівському СІЗО стіни вологі та вкриті грибком, а через відсутність вентиляції та куріння у камерах ув’язнені позбавлені можливості дихати свіжим повітрям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися