На Київщині зафіксували перші випадки коронавірусу у школах

Обласна влада констатує погіршення епідеміологічної ситуації

На Київщині з початку навчального року зафіксували перші випадки захворювання на коронавірус серед учнів та педагогів. Про стан епідеміологічної ситуації під час брифінгу розповіла директорка Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко, передають "Коментарі".

Ситуація щодо захворюваності на COVID-19 в Київській області погіршується, констатувала директорка Департаменту освіти і науки Київської ОДА Жанна Осипенко. Вона повідомила, що за перші дні вересня в регіоні зафіксували перші випадки захворювання на коронавірус у школах та вимушені були відправити учнів та учителів на самоізоляцію.

"Станом на 9 вересня в закладах освіти хворіють десять учнів та тринадцять педагогічних працівників. На самоізоляції знаходяться 60 учнів в трьох класах та тринадцять педагогів", — сказала Осипенко.

Основним заходом захисту від короновірусної хвороби є щеплення, наголосила вона. В разі підвищення рівня захворюваності на коронавірус в умовах "жовтої" або "помаранчевої" зони відвідування закладів освіти буде заборонено, нагадала про розпорядження уряду директорка Департаменту освіти і науки Київської ОДА. Працювати дозволять лише тим закладам освіти, де вакциновано 80% працівників.

"В області працюють достатня кількість пунктів та центрів вакцинації. Мобільні бригади здійснюють виїзди до шкіл та до дитячих садків територіальних громад. Враховуючи пропозиції закладів освіти, сформовано графік вакцинації педагогів по кожному закладу. Визначено школи, до яких неохідно здійснити виїзд мобільних бригад. Щоб не втручатись в освітній процес, виїзди до закладів освіти організовуємо в другу половину дня", — розповіла Осипенко.

За даними Київської облдержадміністрації, загалом наразі зробили щеплення від коронавірусу понад 56,6 тисяч педагогів, з них понад 25,6 тисяч пройшли повний курс вакцинації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посилено готуються до нової хвилі COVID-19, зокрема — через розповсюдження в Україні штаму "Дельта". У столиці хворих на коронавірус приймають 15 опорних лікарень. Киян закликають не зволікати зі щепленням від COVID-19. У Києві відкриті 113 центрів вакцинації, працюють 53 мобільні бригади та вистачає вакцин.

У столиці індійський штам "Дельта" найбільше вражає дітей і підлітків — саме у цієї категорії населення спостерігається тяжкий перебіг хвороби. Крім того, ще в серпні Київ розпочав підготовку до можливого локдауну в разі загострення ситуації з рівнем захворюваності. 

Читайте також, що в аеропортах Києва та Борисполя можна зробити щеплення від коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися