Мешканців Київщини попередили про небезпеку торф’яних пожеж

Рятувальники розповіли про підступність горіння торфу

На території Київської області у спекотну та посушливу погоду часто трапляються випадки загоряння торфу. Про це розповіли у Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у регіоні, передають "Коментарі".

Найчастіше пожежі на торфовищах трапляються в місцях видобутку або залягання торфу. Причинами пожеж може бути блискавка, самозаймання торфу або неправильне поводження з вогнем. Рятувальники постійно перевіряють торфовища та днями провели рейд по місцях залягань торфу, де були часті випадки загорання.

Загоряння торфу дуже підступне, попередили у ДСНС. Якщо під час відпочинку на природі ви почули запах гарі, побачили, як місцями з-під землі просочується дим, а сама земля гаряча — це торф’яна пожежа. Рятувальники повідомили, що торф вигоряє зсередини. Під час горіння торфу у землі утворюються порожнини, в які можна провалитися й згоріти. Температура в товщі горіння торфу складає понад тисячі градусів.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій в Київській області зазначили, що з початку року в регіоні ліквідували 16 пожеж на загальній площі понад 4,6 гектари та 945 загорань трав’яного настилу на площі 1531,5 гектари. Мешканців Київської області вкотре просять дотримуватися правил пожежної безпеки на природі.

Нагадаємо, на початку вересня у Києві сталася пожежа у Костелі Святого Миколая. За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження. Попередньою причиною пожежі вважають коротке замикання в органі. Для встановлення усіх обставин надзвичайної події призначили низку експертиз. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва сталися дві пожежі у багатоповерхівках. Одна з пожеж сталася у дев’ятиповерховій житловій будівлі на проспекті Героїв Сталінграду, 15. На місці події рятувальники встановили, що горіла квартира на першому поверсі. Під час пожежі у приміщенні нікого не було. Ще одна пожежа сталася у дев’ятиповерховій житловій будівлі на вулиці Зої Гайдай, 9/8 в одному із під'їздів на четвертому поверсі.

Читайте також, що під Києвом на цукровому заводі стався паровий вибух, від якого постраждали кілька людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися