У двох районах Києва відремонтують парк і сквер (ФОТО)

Оновлювати зони відпочинку буде "Київзеленбуд"

У Солом'янському та Святошинському районах Києва відремонтують парк і сквер. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального об’єднання "Київзеленбуд".

У Солом'янському районі Києва планують провести капітальний ремонт головної алеї с ротондою у парку "Супутник". Комунальне об’єднання "Київзеленбуд" оголосило тендер на пошук підрядника для виконання робіт. Відремонтувати об’єкти підрядник має до кінця 2021 року. На це планують виділити понад 2,9 мільйона гривень, з них 1,9 мільйона гривень — кошти державного бюджету, ще мільйон гривень виділили зі столичного бюджету. Обирати підрядника будуть на аукціоні 20 вересня.  

За словами народного депутата України Романа Грищука, після капітального ремонту головна алея парку "Супутник" стане безбар'єрною. Оригінальний вигляд ротонди у парку буде збережений. Її лише реставрують і пофарбують. У парку також проведуть озеленення території. Роман Грищук оприлюднив світлини проєкту капітального ремонту парку "Супутник".

У Святошинському районі Києва відновили роботи з капітального ремонту скверу, розташованого на вулиці Чорнобильській, 12. У комунальному об’єднанні "Київзеленбуд" повідомили, що тут облаштують доріжки, встановлять лави та урни, а також озеленять територію. На алеї, яка веде до пам’ятного знаку святошинцям, які загинули під час бойових дій на Донбасі, висадять туї. Поруч пам’ятника встановлять новий флагшток. Завершити благоустрій скверу планують у жовтні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Троєщині відкрили повністю оновлений парк. Парк "Троєщина" розташований уздовж проспекту Шухевича. Його загальна площа складає понад 9,5 гектарів. На території зони відпочинку є три озера. Під час третьої черги благоустрою паркову зону створювали на площі майже 4,5 гектари.

Нагадаємо, що біля столичного озера Срібний Кіл створять сучасний парк загальною площею понад сім гектарів. 

Читайте також, що у Києві запустили швидкісні теплоходи по Дніпру до Канева.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися