На Київщині проведуть рейди через спалювання листя

Екологи попередили людей про штрафні санкції

У Київській області часті випадки самовільного спалювання листя проведуть рейдові заходи. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

Через самовільне спалювання сміття не тільки відбувається забруднення повітря та випалювання родючого шару ґрунту, зазначають екологи. Дим від такого вогнища найбільше шкодить людям, які спалюють листя, та може спровокувати смертельні хвороби.

У Державній екологічній інспекції Столичного округу повідомили, що при згоранні однієї тони листя утворюється дев’ять кілограмів мікрочастинок пилу. Вони під час вдихання осідають у дихальних органах людини. Окрім того, одна тона спаленого листя утворює три кілограми чадного газу, який блокує постачання кисню до тканин. Також разом з димом вивільняються пестициди та радіонукліди. У тліючому без доступу кисню димі виділяється бензопірен, який викликає онкологічні захворювання.

Екологи нагадали, що законодавство України забороняє спалювати листя та суху траву. Порушникам загрожують штрафи до восьми тисяч гривень. Перевіряти дотримування норм законів екологічні інспектори будуть під час рейдів. Коли та де відбудуться перевірки у Державній екологічній інспекції Столичного округу не повідомляють.

Нагадаємо, за перші дні вересня у Києві змінився склад шкідливих речовин в повітрі: концентрація формальдегіду знизилася, а вміст діоксиду азоту — зріс. Шкідливі домішки, зокрема завислі речовини, які перевищують допустиму норму, зафіксовано в районі Бессарабської площі, проспекту Перемоги та вулиці Каунаській.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зафіксовано один з найвищих показників забруднення повітря у світі. Його характеризують як "нездоровий для чутливих груп населення". В Управлінні екології та природних ресурсів столичної мерії назвали які підприємства у Києві є найбільшими забруднювачами.

Читайте також, що мешканців Київщини попередили про небезпеку торф’яних пожеж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Елена

15 вересня 2021, 10:31

В деревнях осенью,после уборки урожая в вечернее время на улице дышать не возможно!Запреты на сжигание мусора не работают!Кто и когда положит зтому конец!?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися