Мешканців Київщини попередили про збільшення штрафів за спалювання листя

Верховна Рада посилила відповідальність за забруднення довкілля

Народні депутати України посилили відповідальність за випалювання сухостою, опалого листя та сухої трави, збільшив штрафи за порушення законодавства. Про це мешканців Київщини попередили у Патрульній поліції регіону, передають "Коментарі".

За забруднення повітря, знищення або пошкодження рослин, порушення вимог пожежної безпеки у лісах та самовільне випалювання сухостою тепер загрожує штраф від 30 тисяч 600 до 61 тисяч 200 гривень або до трьох років обмеження волі.

За знищення або пошкодження лісів, зелених насаджень поблизу залізниць, населених пунктів, а також стерні, сухих трав та рослинності на сільськогосподарських землях доведеться сплатити штраф від 91 тисяч 800 до 153 тисяч гривень.

Громадянам-порушникам пожежної безпеки в лісах загрожують штрафи від 1,5 тисячі до 4590 гривень, посадовцям доведеться сплатити від 4590 до 15 тисяч 300 гривень. Якщо через такі дії сталася лісова пожежа штрафи складатимуть для громадян від 4,5 тисяч до 15 тисяч 300 гривень, для посадовців — від 10 тисяч 710 до 18 тисяч 360 гривень

Підвищили штрафи й за випалювання стерні, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою рослинністю, а також опалого листя. Такі порушення каратимуться штрафом від 3060 до 6120 гривень для громадян та від 15 тисяч 300 до 21 тисяч 420 гривень — для посадовців. Якщо ж такі дії вчинили на території заповідної зони — штраф від 6120 до 12 тисяч 240 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області через часті випадки самовільного спалювання листя проведуть рейдові перевірки та будуть штрафувати порушників.

Нагадаємо, що у Києві за минулий тиждень погіршилася якість повітря і найближчими днями погода не сприятиме розсіюванню шкідливих домішок. Найважче в Києві дихати в районі Бессарабської площі, вулиці Каунаській і проспекті Перемоги (в повітрі підвищений рівень зважених речовин), а також на бульварі Лесі Українки, Деміївській і Бессарабської площі (перевищено рівень оксиду вуглецю і діоксиду азоту). На площах Бессарабської, Деміївській, Перемоги, вулицях Олександра Довженка і Каунаській у 3,4-3,8 раза був перевищений рівень формальдегіду.

Читайте також про рейтинг забрудненості міст світу — на якому місці Київ



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися