У Києві викрили схему підробки документів для "карти поляка"

У столичній прокуратурі розповіли подробиці

У Святошинському районі Києва викрили організатора схеми з підробки документів для виїзду у Польщу. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Нелегальний "бізнес" із підробки документів для отримання "карти поляка", яка дозволяє постійне проживання у Польщі, налагодив у Києві мешканець Черкаської області. Українцям пропонували "пошук" польського коріння, що дозволило б виїхати з України на постійне проживання у Польщі. За нелегальне оформлення "карти поляка" з клієнтів брали понад дві тисячі євро. Українцям підробляли документи та запевняли, що вони оригінальні, зазначили у столичній прокуратурі.

Під час обшуків за місцем проживання учасників схеми правоохоронці знайшли понад сотню незаповнених бланків документів, які посвідчують особу, та гроші. Столична прокуратура вирішує питання про повідомлення про підозру організатору схеми з підробки документів та встановлює його спільників, зокрема — серед держслужбовців.

Нагадаємо, у Києві викрили рекламну агенцію, яка роками проводила пропагандистські кампанії для представників окупаційної влади Донбасу та Криму. Працівники фірми розробляли макети антиукраїнських бігбордів, які розміщували в окремих районах Донецької та Луганської областей, окупаційному Криму та поширювали через місцеві ЗМІ. У розроблених рекламниками матеріалах були явні заклики до розколу та федералізації України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розслідують масштабну оборудку на закупівлі продуктів для військових підрозділів Державної прикордонної служби. Схему постачання неякісних продуктів організував підприємець із Полтавської області. Експерти встановили, що частина товарів не відповідала санітарним вимогам. Лише на одній із закупівель збитки оцінюють у 800 тисяч гривень.

Читайте також, що у Києві викрили схему махінацій із квартирами іноземних інвесторів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися