У Києві зросла захворюваність на грип і коронавірус

У столиці стали більше хворіти на гострі респіраторні вірусні захворювання

У Києві за тиждень захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ), зокрема, на коронавірус значно зросла. Про це інформують у державній установі "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ", передають "Коментарі".

З початку року у Києві зафіксували майже 12,5 тисяч хворих на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання, зокрема, й на COVID-19. За тиждень показник рівня захворюваності на ГРВІ та грип зріс на понад 52%. Найбільше зростання серед дорослих. Серед дітей у Києві за тиждень захворіли 6979, це на 63,8% більше, ніж за минулі сім днів. Дорослих у столиці захворіло за тиждень 5497 осіб, що на 39,1% більше, ніж за попередні сім днів.

У державній установі "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ" повідомили, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Києві зараз нижчий епідемічного порогу на 43,8% та становить 421,2. До столичних лікарень за тиждень госпіталізовано 475 людей, серед яких 180 дітей. Окрім того, серед школярів у Києві захворюваність зросла удвічі — зареєстровано 3575 випадків.

За минулу добу у Києві виявили 183 хворих на коронавірус, чотири людини померли. Загалом за період пандемії у столиці померли 5339 людей. Через пандемію коронавірусу в Україні сьогодні, 20 вересня, уряд ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

Нагадаємо, на Київщині під час "жовтої" зони епідемічної небезпеки зможуть працювати лише пів тисячі шкіл, сотні освітніх закладів — під загрозою закриття на карантин. 720 навчальних закладів регіону не досягли показника у 80% вакцинованих працівників, щоб мати змогу працювати в разі посилення карантинних обмежень. 

Тим часом у всіх школах Києва показники вакцинації вчителів перевищили 80%. Столичні освітяни за тиждень активно робили щеплення від коронавірусу в усіх районах Києва. Лідерами вакцинації від COVID-19 серед педагогів стали Голосіївський, Дніпровський і Святошинський райони. У столичних школах у цих районах щеплення від коронавірусу зробили понад 85% вчителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися