Київ та вся Україна переходять до "жовтої" зони епіднебезпеки

Відповідне рішення ухвалила спеціальна комісія

Київ та усі регіони України переходять до "жовтої" зони епіднебезпеки через зростання рівня захворюваності на коронавірус. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов, передають "Коментарі".

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили, що з опівночі 23 вересня через пандемію коронавірусу по всій території України буде встановлено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. З цього дня до Києва та всіх регіонів України будуть застосовані карантинні обмеження, передбачені для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки.

Київ за останню добу знаходиться на п’ятому місці за найбільшою кількістю підтверджених випадків коронавірусу, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України. На першому місці за рівнем захворюваності на COVID-19 за добу зараз Львівська область — 518 випадків. На другому та третьому — Харківська (486 випадків) та Дніпропетровська (422 випадків) області. Не набагато менше зареєстрували хворих на коронавірус в Одеській області — четверте місце перед Києвом та 419 випадків захворювань на коронавірус за добу.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали, що в Україні почали діяти нові правила щодо карантину. Для вакцинованих осіб, які мають відповідні сертифікати, діють привілеї. Зокрема, вакцинація від коронавірусу спрощує вимоги для роботи навчальних закладів. Окрім того, карантинні обмеження не застосовуватимуться для вакцинованих працівників закладів чи масових заходів та їх відвідувачів.


Нагадаємо, у всіх школах Києва показники вакцинації вчителів перевищили 80%. Столичні освітяни за тиждень активно робили щеплення від коронавірусу в усіх районах Києва. Лідерами вакцинації від COVID-19 серед педагогів стали Голосіївський, Дніпровський та Святошинський райони. У столичних школах в цих районах щеплення від коронавірусу зробили понад 85% вчителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Татьяна

23 вересня 2021, 13:54

Почему в приложении "Дія" срок действия внутреннего COVID- сертификата при полном курсе вакцинации указан только на полгода? Почему такое разночтение?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися