Стало відомо, чи готовий Київ та область до посилення карантину

З 23 вересня уся країна опиниться у "жовтій" зоні епіднебезпеки через пандемію коронавірусу

Київ повністю готовий до посилення карантинних обмежень з 23 вересня. Так вважає керівник управління Держпродспоживслужби у столиці Олег Рубан, передають "Коментарі".

Підготовку до чергових обмежень у столиці активно вели ще з літа, нагадав Рубан. Він зазначив, що карантин перш за все торкнеться навчальних закладів, ресторанів, готелів, а також закладів культури та розважальних центрів. Голова управління Держпродспоживслужби у Києві наголосив, що уникнути карантинних обмежень можна лише завдяки вакцинації від коронавірусу.

У Київській обласній державній адміністрації повідомили, що ситуація з COVID-19 у регіоні погіршується. Серед нововведень "жовтої" зони епіднебезпеки буде заборона відвідування закладів освіти, у яких немає 80% вакцинованих працівників, нагадали у відомстві. На онлайн-навчання дітей цього разу на Київщині переводити не будуть, наголосив голова Київської ОДА Василь Володін. У Київській області зараз працюють 1255 закладів освіти, з них лише 653 зможуть продовжити роботу в "жовтій" зоні епіднебезпеки. Серед них 86% закладів професійно-технічної освіти, 57% шкіл, 48% дитячих садків та позашкільних закладів освіти.

Додамо, що за минулу добу у Києві зафіксували 456 нових випадків захворювань на коронавірус, в Київській області — 219. Загалом по Україні за добу коронавірусом захворіли понад 6,7 тисяч людей, з них 625 дітей.

Основні правила "жовтої" зони карантину повернуть ті обмеження, до яких українці звикли навесні цього року. Зокрема, у закладах громадського харчування за одним столиком можуть розміщуватись не більше чотирьох осіб на відстані 1,5 метрів від іншого столика. У масових закладах зможуть знаходитися одна людина на чотири квадратні метри площі приміщення. Театри та кінотеатри працюватимуть на половину наповненості зал, а концертні зали — на дві третини місць. У басейнах може бути не більше чотирьох людей на одній доріжці, а спортзали мають працювати з розрахунку один відвідувач на десять квадратних метрів.

Нагадаємо, що з 23 вересня Київ та усі регіони України переходять у "жовту" зону карантинуВарто зазначити, що у всіх школах Києва показники вакцинації вчителів перевищили 80%. Столичні освітяни за тиждень активно робили щеплення від коронавірусу в усіх районах Києва. Лідерами вакцинації від COVID-19 серед педагогів стали Голосіївський, Дніпровський та Святошинський райони. У столичних школах в цих районах щеплення від коронавірусу зробили понад 85% вчителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися