У Києві посилили контроль за дотриманням карантину

У мерії нагадали киянам і гостям міста про обмеження

У Києві після введення "жовтого" рівня епіднебезпеки через зростання захворюваності на коронавірус посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

У столичній мерії нагадали, що із 23 вересня в усіх регіонах України та у Києві почав діяти "жовтий" рівень епідемічної небезпеки через зростання рівня захворюваності на коронавірус. Київська влада пообіцяла забезпечити посилений контроль за дотриманням обмежувальних заходів у столиці.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник наголосив, що для уникнення локдауну у столиці будуть діяти та на запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби.

"Для цього, зокрема, активізуємо процес вакцинації. Постійні пункти щеплень будуть розміщені у закладах освіти, а також будуть організовані виїзні мобільні вакцинальні сесії. До вакцинації запрошуємо не лише освітян, але і їх родичів та родичів тих, хто відвідує заклади освіти", — заявив Поворозник.

Відповідні рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, повідомив заступник мера столиці. Контролювати дотриманням протиепідемічних заходів у Києві мають столична поліція, місцева влада у районах, а також працівники Головного управління Держпродспоживслужби в столиці.

З 23 вересня у Києві заборонили проведення масових заходів за участю понад однієї особи на чотири квадратних метри або понад дві третини місць. Заклади культури та кінотеатри мають бути заповнені на половину. У спортзалах одна особа має перебувати від іншої на відстані десяти метрів. Закладам освіти дозволено працювати за умови, якщо 80% працівників зробили щеплення від коронавірусу та мають "жовтий" або "зелений" сертифікат вакцинації. У кафе та ресторанах за столиком можуть перебувати не більше чотирьох клієнтів. Діяльність хостелів заборонена.

У мерії Києва звернули увагу, що обмеження не застосовуються, якщо у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів закладів чи заходів (крім осіб до 18 років) є "жовтий" або "зелений" COVID-сертифікат. Окрім того, кияни та гості столиці мають перебувати в громадських місцях лише у захисних масках та повинні мати документи, що посвідчують особу. Також заборонено самовільно залишати місця самоізоляції.

Нагадаємо, що у всіх школах Києва показники вакцинації вчителів перевищили 80%. Столичні освітяни за тиждень активно робили щеплення від коронавірусу в усіх районах Києва. Лідерами вакцинації від COVID-19 серед педагогів стали Голосіївський, Дніпровський і Святошинський райони. У столичних школах в цих районах щеплення від коронавірусу зробили понад 85% вчителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися