На Київщині прискорили вакцинацію у закладах освіти

Відомо, як вони працюють під час посиленого карантину

У Київській області активно триває вакцинальна кампанія від коронавірусу серед педагогів та все більше закладів освіти можуть працювати в умовах "жовтої" зони епідемічної небезпеки. Про це заявив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, передають "Коментарі".

На Київщині вперше за кілька місяців кількість хворих на коронавірус за добу перевищила 400 осіб, серед яких 34 дитини, сказав Володін. Голова Київської обласної держадміністрації зазначив, що в умовах "жовтої" зони карантину владі довелось переглянути критерії роботи закладів освіти в регіоні.

"В оффлайн-режимі зможуть працювати тільки ті, хто має понад 80% вакцинованих працівників. Виключення становлять лише початкова школа, дитсадки та спецзаклади", — нагадав Володін.

За його словами, на Київщині у закладах професійно-технічної освіти вже зробили щеплення від коронавірусу усі викладачі. У закладах фахової передвищої освіти вакциновано понад 93% працівників. У школах Київської області цей показник складає понад 79%, у дитячих садках — майже 75%, а у закладах позашкільної освіти — понад 60%.

За останніми даними облдержадміністрації, на Київщині майже 19% жителів зробили щеплення від COVID-19 двома дозами вакцини. Це другий показник в країні після Києва, зазначив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

"Ми фіксуємо збільшення нових випадків захворювання на коронавірус. А вакцинація, навпаки, або зводить ризик інфікуватись до нуля, або забезпечує легкий перебіг хвороби. Усе залежить від індивідуальних особливостей людини", — наголосив голова Київської ОДА.

Загалом на Київщині дві дози вакцини вже отримали майже 338,5 тисяч людей. Однією дозою встигли щепитись понад 397,5 тисяч мешканців Київської області.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що за останні чотири місяці в Україні зафіксували найбільшу кількість хворих на коронавірус. Він зазначив, що у серпні та на початку вересня епідеміологічна ситуація розвивалась за сценарієм минулого року, проте поява штаму "Дельта" значно пришвидшила темпи розповсюдження COVID-19. Для порівняння Радуцький навів приклад: 23 вересня 2020 року в Україні зафіксували 3,6 тисячі нових хворих на коронавірус, а 23 вересня 2021 року – понад 9 тисяч.

Нагадаємо, у всіх школах Києва показники вакцинації вчителів перевищили 80%. Столичні освітяни за тиждень активно робили щеплення від коронавірусу в усіх районах Києва. Лідерами вакцинації від COVID-19 серед педагогів стали Голосіївський, Дніпровський і Святошинський райони. У столичних школах у цих районах щеплення від коронавірусу зробили понад 85% вчителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам.

Джерело: http://koda.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися