Скільки тепломереж в Києві потребують ремонту

Настає опалювальний сезон, тому столичні комунальники перевіряють і оновлюють проблемні ділянки на тепломережах. Але при цьому, в комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" зазначили, що 80% з них відпрацювали свій термін експлуатації й потребують серйозного ремонту.

Зараз працівники проводять реконструкцію трубопроводів в Солом'янському районі. Вздовж всієї вулиці Леваневського замінять зношену ділянку, яка пропрацювала майже 60 років (з 1962-го). Там будуть прокладені нові трубопроводи з попередньою ізоляцією і запірною арматурою європейського зразка. Зокрема, замінять ділянку довжиною близько 1,2 км.

Також проводиться реконструкція проблемної ділянки на Солом'янці - на вулиці Гетьмана. Там оновлять майже 1 км тепломереж для 19 навколишніх житлових будинків. Крім того, роботи по реконструкції трубопроводів тривають в інших районах міста - на вулицях Кулібіна, Віфлеємській, Архипенко, Старонаводницькій.

Нагадаємо, що на Караваєвих дачах у Києві проводять реконструкцію застарілих тепломереж, які пропрацювали десятки років. Комунальники змінюють магістральний трубопровід. Нове обладнання розраховане на 40-50 років експлуатації.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці України восени різко подорожчають тарифи на комунальні послуги, зокрема - на опалення. Жителям 1-3-кімнатних квартир доведеться платити за тепло на 2-4 тисячі гривень більше.

Читайте також, що київська влада спрямує 140 мільйонів євро кредитних коштів на модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці. Про це заявив лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко під час підписання кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку і договору гарантій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися