Київ та область увійшли в ТОП-5 регіонів за участю у програмі "Доступна іпотека"

Столиця посіла перше місце за попитом на житло

У Києві та Київській області найбільш високий попит на купівлю нерухомості за програмою "Доступна іпотека 7%". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на оновлені дані Міністерства фінансів України.

У столиці та регіоні станом на 27 вересня до банків надійшли заяви на придбання житла за державною програмою "Доступна іпотека 7%" на суму понад один мільярд гривень. Це складає понад 64% від усіх поданих заяв на отримання кредиту за тиждень, зазначили у Мінфіні. Київ очолює ТОП-5 регіонів з кількості поданих заяв із долею у 33,6%, на другому місці Київська область — 30,9% від усіх заяв на оформлення іпотеки.

Серед регіонів, де зафіксовано найбільший попит на участь у програмі "Доступна іпотека 7%", третє місце посідає Харківська область (6,4%), на четвертому — Львівська (6%), на п’ятому — Рівненська (3,9%). Усі інші регіони — 19,2%.

Загалом у 2021 році банки за програмою "Доступна іпотека 7%" оформили 871 кредитних договорів на загальну суму 746,43 мільйонів гривень. Найбільшу кількість заяв українці подали на придбання житла на вторинному ринку нерухомості — майже 76%. Участь у програмі беруть усі регіони України та Київ. Доступну іпотеку під 7% оформлюють 17 уповноважених банків. Рішення щодо видачі кредиту приймає фінансова установа за власною оцінкою платоспроможності позичальника.

Нагадаємо, Київ зайняв восьму сходинку в рейтингу європейських столиць із найдешевшими цінами на нерухомість. Середня ціна на житло у столиці України склала 81 566 євро (майже три мільйони гривень). Виявилося, що ціни на нерухомість у Києві, в порівнянні з деякими іншими столицями Європи, ще більш-менш помірні. За 1 квадратний метр в центрі Києва в середньому потрібно заплатити майже 1500 євро (47,3 тисячі гривень). Оренда однокімнатної квартири у центральній частині міста обійдеться в середньому у 406 євро (12,8 тисячі гривень).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухові Київської області можуть вирубати понад 18 гектарів лісових насаджень заради чергової забудови.

Читайте також, що у Києві землю в каскаді Совських ставків врятували від забудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися